Ziua Pompierilor

0

– peste 200 de militari au participat la festivitatea din Piaţa Tricolorului – evenimentul s-a încheiat cu defilarea pompierilor şi a tehnicii de intervenţie

Miercuri a fost o zi specială pentru pompierii băcăuani. La 13 septembrie s-au împlinit 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, care a rămas în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluţiei de la 1848, iar evenimentul a fost marcat şi în Bacău. Şi nu oricum.

De ziua lor, salvatorii noştri au îmbrăcat hainele de sărbătoare şi şi-au dat întâlnire cu băcăuanii în Piaţa Tricolorului, acolo unde a avut loc festivitatea dedicată acestei zile. Au răspuns prezent şi oficialităţile locale, dar şi şefii celorlalte arme cu care pompierii colaborează în misiunile lor de zi cu zi.

PUBLICITATE

După ceremonialul religios, s-au citit mesajele transmise de către şefii din Ministerul Afacerilor Interne şi au avut loc înaintări în grad, înainte de termen. Un ofiţer şi şapte subofiţeri, care s-au remarcat în timpul intervenţiilor sau prin modul în care şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu, au primit, aşadar, următorul grad ceva mai repede.

Alţi militari au primit diplome de onoare pentru curajul de care au dat dovadă atunci când au intervenit pentru stingerea unui incendiu iscat la o hală. Toate aceste momente, deosebite pentru salvatori, au fost atent urmărite de băcăuanii care s-au oprit pentru câteva zeci de minute în centrul oraşului şi le-au fost alături în această zi importantă. Cel mai frumos moment şi poate cel mai aşteptat a fost cel al defilării celor zece plutoane şi a tehnicii de intervenţie a pompierilor militari băcăuani, pregătiţi în orice clipă să sară în ajutorul celor care au nevoie de ei.

Nu au uitat nici de eroi

În fiecare an, la 13 septembrie, pompierii băcăuani şi Asociaţia Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Județeană „col. Corneliu Chirieş” Bacău organizează comemorarea eroilor pompieri plecați în eternitate. Ieri au adus un omagiu eroilor pompieri băcăuani: caporal Gheorghe Mihalcea, plutonier-major Andrei Chirieş şi sergent major post-mortem Constantin Matei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ