Zi de maxima importanta pentru sportul bacauan. Si in mod special, pentru sporturile de echipa din Bacau. Azi e ziua lui “trei sute cincizeci”. Adica ziua in care, in sfârsit, Consiliul Local Bacau va vota proiectul privind aprobarea listei finale a proiectelor/ programelor care vor primi finantari nerambursabile de la bugetul local al municipiului pentru activitati nonprofit de interes general, in baza Legii 350/ 2005.

Totul, in cadrul primei sedinte extraordinare a noului Consiliu Local format in urma alegerilor locale din 5 iunie si programata sa inceapa la 13.30, la Centrul de Afaceri. Cu toate ca anul acesta fondurile rezervate Domeniului “Sport” au atins pragul minimal, sumele alocate de Comisiile Primariei au inregistrat o intârziere record in ceea ce priveste aprobarea lor. Astazi, in schimb, e ziua cea mare. Ziua votului.

Si, pentru unele echipe, ziua lui “a fi sau a nu fi”. Situatia cea mai grava o inregistreaza divizionara B de fotbal Sport Club Bacau. Incapabila sa atraga surse financiare insemnate din zona privata, gruparea condusa de Cristi Ciocoiu depinde exclusiv de cei 2.000.000 lei alocati de Primarie. Fara ei, Sport Club nu se va putea inscrie in campionatul Ligii a II-a si, aproape sigur, se va desfiinta. Cu 2.000.000 lei este creditata si echipa bacauana cu cele mai mari performante din ultimii 20 de ani: formatia de volei feminin a Stiintei.

PUBLICITATE

“De fapt, din aceasta suma, daca ea va fi aprobata, doar 1.300.000 lei ajung la sportive. Restul merg catre taxele la stat”, a subliniat antrenorul Stiintei, Florin Grapa, care a tinut sa precizeze ca “fara un sprijin financiar consistent, este exclus sa ne mai putem gândi la marea performanta”. Echipa de handbal masculin CSSM Bacau ar urma sa primeasca, prin ACS Elite Sport, 700.000 lei pentru un nou sezon de liga secunda, in timp ce nou promovatei in Divizia A1 la volei masculin, Stiinta i-a fost alocata de municipalitate suma de 600.000 lei.

Nu se stie cât ii vor folosi Stiintei acesti bani pentru un campionat de prima liga, asa cum nu se stie nici daca formatia antrenata de Cornel Paduraru se va inscrie, de fapt, in Divizia A1. Ce se stie sigur, in schimb, este ca fara banii pe 350, sportul bacauan ar intra definitiv in colaps.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Pana la urma vad ca bătălia se da intre sport și biserici.
    Pentru cultura și proiecte sociale nu este loc și nici interes.
    E bine, viitor de aur are tara.

LĂSAȚI UN MESAJ