Explicatie foto: Sediul DTIL, mai gol si mai mizerabil ca niciodata / Foto: Ovidiu Pauliuc

– functionarii din administratia publica locala s-au aflat joi in greva, asa ca nu au lucrat cu publicul, decât pentru incasarea amenzilor

Functionarii din toate primariile judetului si din intreaga tara, alaturi de functionarii din Consiliul Judetean, s-au aflat joi in greva de o zi. Practic, acestia s-au aflat la munca, dar nu au lucrat cu publicul si nu au emis documente. In acest fel, functionarii au vrut sa atraga atentia asupra revendicarilor lor, care au ramas nerezolvate dupa mai multe runde de discutii cu Guvernul.

Mai exact, ei cer reglementarea si liberalizarea acordarii, incepând cu anul 2015, a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala. De asemenea, se cer si cresteri salariale.

PUBLICITATE

„Am batut drumul degeaba la Taxe si Impozite, sa achit o parte din ce datorez la Primarie, dar am gasit ghiseele inchise si abia aici am aflat de greva. Dar ii inteleg pe oameni si nu am nimic sa le reprosez. Sa ne luptam cu totii pentru un trai mai bun, fiindca acum o ducem extrem de greu”, a spus Felicia Birgu, unul dintre putinii cetateni aflati ieri in curtea Directiei de Taxe si Impozite Locale (DTIL).

Ruina de la DTIL

Si totusi, in sediul DTIL existau doua ghisee deschise unde se lucra cu publicul. Insa nu a fost vorba despre spargatori de greva, ci despre ghiseele unde se achita amenzi care au termen fix de plata. „Am decis ca trebuie sa functioneze doar ghiseele pentru incasarea amenzilor, fiindca acestea nu pot fi amânate. Si ceilalti functionari sunt la lucru, dar nu lucreaza cu publicul”, a spus Valeriu Mihai, liderul sindicalistilor din Primaria Bacau. In rest, liniste si pace, asa cum e mai greu de gasit la DTIL in restul zilelor lucratoare, când indeobste sunt cozi si multa aglomeratie pe spatiile inguste.

Lipsa oamenilor a lasat sa se vada si mai bine starea deplorabila in care se gaseste actualul sediu, cu linoleumul decolorat si rupt, tavanul scorojit de la infiltratiile apei de ploaie, munti de dosare aruncate prin unghere si mobilier vechi de când lumea. A existat ideea mutarii acestui serviciu in spatiul fostului cinematograf Orizont, insa, mai nou, a aparut o noua discutie in zona Primariei, ca la Cinema Orizont ar trebui mutat Teatrul de Animatie.

Daca protestul de joi si negocierile cu Guvernul nu vor duce iar la nici un rezultat, va urma un protest la Bucuresti, in ziua de 27 mai.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ