În data de 18 mai 2018, la nivel mondial se serbează „Ziua Internațională a Muzeelor”. Tema pentru anul 2018 este „Muzeele hiperconectate: noi abordări, noi vizitatori”.

Această zi își propune să atragă atenţia asupra faptului că este imposibil să fie înţeles rolul muzeelor fără să se ţină cont de toate conexiunile pe care le fac şi de potenţialul pe care îl au acestea în a implica noi categorii de public din comunitățile locale, din peisajul cultural și din mediul lor natural, în procesul de cunoaştere.

Cu acest prilej, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită băcăuanii să viziteze expozițiile deschise pentru public: ”Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”, expozițiile temporare: „Din lumea fluturilor”, „In memoriam Rang Cătălin Petre”, „Superorganismul – viaţa ascunsă a furnicilor”, cât şi Sera, la Muzeul de Științele Naturii, iar la Vivariu aveţi posibilitatea să observați animale vii, dar şi expoziţia „Cânepa – trecut, prezent şi viitor”, care oferă informaţii interesante legate de valorificarea acestei plante de-a lungul timpului.

Observatorul Astronomic „Victor Anestin” are deschisă expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele” şi expoziţia temporară: „Telescoape spaţiale”. De pe terasa circulară, unică în Bacău puteţi admira panorama oraşului, împrejurimile acestuia, precum şi principalele obiective prin intermediul binoclurilor de panoramă.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Alte articole