Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” sarbatoreste, pe 18 mai 2016, „Ziua Internationala a Muzeelor”, instituita de Consiliul International al Muzeelor (ICOM).

Cu aceasta ocazie, va fi organizata o conferinta stiintifica cu tema “Carmen Sylva – Regina binefacatoare”, sustinuta de prof.dr. Anton Cosa, care va evidentia o personalitate deosebita a istoriei si culturii române – regina Elisabeta (1843-1916), marcând astfel 100 de ani de la trecerea în eternitate a primei regine a României.

În cadrul manifestarii va avea loc si lansarea volumului “Découvertes monétaires du Complexe Muséal “Iulian Antonescu” Bacau (editerunt Viorel M. Butnariu), aparut la Editura Magic Print Onesti. Acesta este cel de-al VI-lea volum (partea 1) din seria Corpus Numorum Moldavie si aduce în atentia specialistilor, dar si a publicului larg, o parte din colectia de numismatica a institutiei noastre. Lucrarea va fi prezentata de editorul volumului si al seriei, cercetatorul dr. Viorel M. Butnariu (Institutul de Istorie “A.D. Xenopol” Iasi), Lacramioara Elena Istina si prof. Vilica Munteanu.

PUBLICITATE

În ziua de 18 mai, vizitarea va fi gratuita pentru expozitiile permanente si temporare ale tuturor sectiilor Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ