7 mai 2024
ActualitateZiua Internațională a Conservării Biodiversității a fost marcată online

Soluțiile problemelor noastre se găsesc în Natură

Ziua Internațională a Conservării Biodiversității a fost marcată online

Începând cu anul 2000, în fiecare an, la data de 22 mai, se sărbătorește Ziua Internațională a Biodiversității, zi proclamată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite, prin rezoluția 55/201, din 20 decembrie 2000. Data de 22 mai, reprezintă de fapt adoptarea textului Convenției din anul 1992 în cadrul Conferinței diversității biologice din Nairobi. Printre principalele obiective pe care le urmărește Convenția se numără conservarea biodiversității și utilizarea corectă a resurselor.

România a semnat Convenția pe data de 5 iunie 1992. Proclamarea acestei zile la nivel internațional, are la baza un semnal de alarmă cu privire la problemele privind biodiversitatea, mai ales că, în prezent, o mulțime de specii, atât faună cât și floră, se află pe care le dispariție.

„Având în vedere pandemia COVID-19 aflată în curs de desfășurare, Ziua Internațională a Biodiversității 2020 a fost marcată pentru întâia dată de la proclamarea sa exclusiv online, instituțiile și muzeele de specialitate, printre care și Muzeul de Științele Naturii Bacău, au organizat acțiuni prin intermediul cărora s-a facilitat informarea a cât mai multor persoane cu privire la ceea ce înseamnă biodiversitatea, responsabilizarea prin implicarea lor activă în diferite acțiuni de susținere a biodiversității și a naturii în general. Tema propusă pentru acest an, intitulată «Soluțiile problemelor noastre se găsesc în Natură» a evidențiat nevoia de speranță, de solidaritate și subliniează importanța acțiunilor comune la toate nivelurile societății pentru construirea unui viitor în armonie cu Natura”, s-a consemnat pe pagina de facebook a Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău.



Anul 2020 reprezintă un moment de reflecție, de oportunitate și de soluții. Este anul în care, mai mult ca oricând, lumea poate semnala o voință puternică pentru crearea unui cadru global, în care trendul pierderii biodiversității să fie schimbat în beneficiul oamenilor și al vieții de pe Terra. Protejarea mediului poate să înceapă de la fiecare persoană în parte, prin activități relativ simple, care să păstreze natura așa cum este și pentru generațiile viitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri