Intreaga lume a sarbatorit, joi, 2 aprilie, Ziua Internatioala de Constientizare a Autismului. Pentru a veni in sprijinul familiilor care se confrunta cu aceasta problema, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a organizat o intâlnire cu parintii si reprezentantii legali ai copiilor si minorii care au tulburari din spectrul autist care sunt inclusi in programul de terapie.

Actiunea a avut loc la Centrul „Ghiocelul”, de la ora 12.00, si a cuprins organizarea de ateliere, activitati de socializare si, in final, o expozitie.

Tot joi, Centrul „Delfinul” pentru copiii cu autism al Asociatiei „Betania” a colorat viata, mai bine zis asfaltul, in albastru, începând de la ora 13.00, in piateta din fata Casei de Cultura „Vasile Alecsandri” din Bacau.

PUBLICITATE

Alaturi de prieteni de la scolile de masa, copiii cu autism, terapeutii lor si voluntarii au lasat amprente si au inaltat baloane albastre, incercând sa duca mai departe mesajele de constientizare a autismului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ