Marți, 10 mai, elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Lespezi au sărbătorit Ziua Independenței României, Ziua regalității și Ziua Uniunii Europene în cadrul proiectului „Să ne cinstim eroii patriei, să nu-i uităm! – Un omagiu adus eroilor”, coordonat de cadrele didactice: prof. Eduard Pavel și prof. Constantin Radu Cuțic, cu participarea domnului colonel în retragere Stelian – Petru Cojocaru, președinte al Asociației de tradiții militare românești ” Regimentul 3 artilerie 1877″.

În cadrul proiectului s-au desfășurat următoarele activități: prezentarea importanței personalității lui Mihail Kogălniceanu, om politic și istoric, în realizarea independenței de stat a României – activitate coordonată de d-l profesor de istorie Pavel Eduard, dar și rolul Regelui Carol I în Războiul de Independență a României 1877-1878 – activitate susținută și de invitatul de onoare a manifestării.

În încheierea activității, d-l profesor de geografie Constantin Radu Cuțic a vorbit elevilor despre ziua de 9 Mai- Ziua Uniunii Europene. Cei trei invitați le-au însuflețit elevilor sentimentul de patriotism și legătura dintre comunitate și istoria patriei.

PUBLICITATE

Responsabil catedră Om și societate,
Prof. Eduard Pavel

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ