De ziua lor, eroii au fost comemorati cu ruga militara si coroane de flori/ Foto: Ramona Ionescu

– postamentul Monumentului Eroilor din Cimitirul Central a fost acoperit cu jerbe si coroane de flori – preoti, elevi, profesori, reprezentati ai autoritatilor locale, membri de partid, militari, veterani si agenti economici, cu totii au avut un gând bun pentru eroii neamului

La orele prânzului, zona Cimitirului Central din municipiul Bacau a fost animata de forte de ordine, semn ca avea sa se intâmple ceva important. Intr-adevar, la Monumentul Eroilor, bacauanii se pregateau sa depuna coroane si jerbe de flori.

De “Inaltarea Domnului” se sarbatoreste “Ziua Eroilor”. Imediat dupa primirea autoritatilor, la ora 12 fix, in Cimitirul Central au rasunat clopotele bisericii. In acel moment, ca la un semn, bacauanii care se pregateau sa asiste la ceremoniile militare si religioase dedicate “Zilei Eroilor”, au pastrat câteva momente de reculegere.

Muzica Militara a cântat Imnul National, iar dupa cuvântul de deschidere tinut de mr. Marcel Balan, comandantul Comenduirii Garnizoanei Bacau, a inceput o slujba religioasa tinuta de preoti militari si civili.

Momentul a fost unul cu mare incarcatura emotionala, iar dupa slujba, col.(r.) Paul Valerian Timofte a vorbit asistentei despre insemnatatea acestei zile.

Pe rând, autoritatile locale si judetene, reprezentantii unor formatiuni politice, directori de institutii, oameni de afaceri, membri unor asociatii si organizatii neguvernamentale, elevi si profesori ori simpli bacauani, s-au perindat prin fata Monumentului Eroilor pentru a se inclina, saluta si a aduce un omagiu eroilor neamului. Intreaga manifestare a durat o ora, iar la finalul evenimentului, garda de onoare a defilat pentru cei prezenti, in aplauzele publicului. Fanfara a incheiat ceremonia militara pe acordurile muzicii militare, reprezentatie apreciata de bacauanii care au asistat la eveniment.

“Am participat activ la aceasta manifestare si am fost personal la monument pentru a aprinde o candela si a duce o lumânare. Slujba religioasa a fost mai frumoasa ca oricând si m-a emotionat preotul Iulian Ichim. Am fost mândru pentru ca sunt român. Este foarte important sa nu ne uitam trecutul, ca sa putem trai prezentul!”, spune Nicolae Brumaru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ