Joi, 9 iunie 2016, locuitorii comunei Berești – Tazlău a comemorat Ziua Eroilor. Este o zi cu dublă semnificație, un moment de omagiu adus eroilor noștri, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, a credinței, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.

Ziua Eroilor reprezintă un bun prilej pentru a rememora faptele lor, care rămân în memoria națională ca o dovadă incontestabilă a jertfei de sine. În această zi cu o simbolistică aparte, gândurile noastre se îndreaptă către toți cei care și-au dedicat viața crezului de a-și sluji țara și care, prin devotamentul lor, au contribuit la libertatea, independența, integritatea și suveranitatea României de astazi.

Cu această ocazie, la Berești – Tazlău s-au organizat mai multe activități dedicate eroilor, din localitate și nu numai. Acestea au debutat cu un program artistic susținut de un grup vocal de la Școala Gimnazială din localitate în interiorul Bisericii din Enăchești, au continuat apoi la Biserica din Berești – Tazlău și s-au încheiat la monumentul eroilor din Tescani.

PUBLICITATE

b2

La activități au participat primarul comunei Berești – Tazlău, prof. Dumitru Tulpan, preoții din localitățile amintite, Cernat Nicolae, Dragos Popa și Filip Gheorghe, enoriașii din aceste localități, elevi și cadre didactice de la școlile din comună și câtiva veterani de război.

Despre semnificația zilei au vorbit prof. Dumitru Tulpan, primarul comunei Berești – Tazlău, prof. dr. Dumitru Viorel Georgian, profesor de istorie și directorul școlii din localitate și alți invitați. Programul artistic a fost organizat de prof. Lovin Virginia.

Activitatea s-a încheiat prin depunerea unor coroane de flori din partea Primariei Berești – Tazlău și a școlilor din comună.

Prof. Florea Anca


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ