Ziua Drapelului a fost sarbatorita cu fast in Piata Tricolului din Bacau. Joi, incepand cu ora 12, in centrul orasului s-au auzit acordurile muzicii militare, semn ca avea sa se intample un eveniment important.

La pranz, reprezentantii autoritatilor publice locale si centrale s-au adunat pe treptele Palatului Administrativ, iar prefectul Dorian Pocovnicu a salutat militarii din Garnizoana Bacau.

Au fost rostite alocutiuni despre insemnatatea acestei zile, dupa care a fost adus drapelul de lupta pentru a fi urcat pe catarg. Pe rand, autoritatile locale au sarutat tricolorul, iar acesta a fost inaltat pe catarg pe acordurile muzicii militare.

drapel 1

“Drapelul cu o lungime de trei metri si doi metri latime, a fost arborat pe un catarg inalt de treizeci metri. Drapelul a fost coborat de pe catarg cu o seara inainte, iar pe timpul noptii el s-a aflat in biserica militara, fiind sfintit de preotul Ioan Roncea”, a declarat mr. Marcel Balan, comandantul Comenduirii Garnizoanei Bacau.

In finalul manifestarilor dedicate Zilei Drapelului, militarii Garnizoanei Bacau au defilat prin fata autoritatilor locale, iar fanfara a incheiat activitatea pe acorduri militare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ