“Hai sa bem, sa bem, sa bem, de necazuri sa uitam! Asa-i viata omului, iaca este, iaca nu-i.” Melodia tâsneste din boxe, la decibeli care fac tandari toropeala amiezii. Suntem la sarbatoarea locuitorilor din Colonesti. Curios, nimeni nu bea, in ciuda indemnurilor artistului. Tarabele, vreo sapte, sunt pline cu jucarii, jocuri si mici bijuterii din margele.

Lânga o ambulanta, un gradinar din Vrancea vinde pepeni, iar un pas mai la dreapta e tombola lui Pavel Gheorghe, la care poti câstiga, cu un leu, o doza de suc sau o bratara de guma. Marina Apetrei, din Moinesti, face vata de zahar, roz, si floricele de porumb.

“Vata merge, a ramas o traditie, popcorn gasesc si la magazin”, ne lamureste femeia, cam abatuta. La Ziua Comunei Colonesti, organizata in fata Primariei, puzderie de copii si câtiva parinti. Putini se cauta prin buzunare, dupa bani.

 

“Nu mai sunt bâlciurile de pe vremuri” se plânge o negustoreasa, insa un batrân tantos, cu camasa alba, o pune la punct: “Nu mai sunt bâlciuri, dar sunt spectacole!” Alte tarabe, aceeasi marfa: masinute, papusi, ochelari de soare, bratari si cercei, pistoale de plastic. “Nici jucariile nu se mai cumpara. Lumea vine, se uita si pleaca”, spune Lenuta Curcan, apoi, spre o clienta: “Poftiti, doamna, poftiti, ca va fac reducere la bratara!”

O seara cu “Azur” si Nelu Vlad

Aparitia primarului Valentin Mirzac insufleteste atmosfera. Parintele Gh. Popescu se pregateste de Te Deum, vicele mai verifica, o data, niste diplome, iar fetitele din grupul “Tarancuta”, care au incântat Parisul in primavara, repeta, pentru ultima oara, in hol.

“Vor fi prezenti Maria Tataru, George Cojocarescu si «Mugurasii» din Saucesti. Am invitat si formatia «Azur», cu solistul Nelu Vlad, care, in urma cu 28 de ani, mi-au cântat la nunta. Fiind impotriva lui Nicu Ceusescu, atunci erau la moda”, povesteste edilul. In fiecare an, Ziua Comunei e organizata in jurul unei teme.

“Anul acesta o dedicam familiei, pentru ca exista tot felul de dispute pe marginea casatoriei si a structurii familiei”, declara Valentin Mirzac. De aceea, partea a doua a Zilei Comunei a fost rezervata recompenselor: “Vom premia opt familii care au peste 60 de ani de casatorie, din care una 68 de ani, si trei care au peste 50 de ani.” Sarbatoarea s-a incheiat cu un lung spectacol sustinut de artistii populari si de “Azur”, formatia de suflet a edilului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ