Liber la teatru. Timp de patru zile, peste 3000 de bacauani au avut ocazia sa mearga la teatru, beneficiind de initiativa (laudata si apreciata) a noului director, actrita Anca Sigartau. Inca de la prima reprezentatie, joi, ora 11.00 (“Unchiul Vania”, de Cehov), pâna duminica, ora 20.00 (“Nunta lui Figaro”, de Beaumarchais), copii, tineri si maturi (unii au intrat pentru prima oara in teatrul bacauan!) au avut ocazia sa vada cele mai reprezentative piese din repertoriul de la Municipal, au cunoscut actorii, au dialogat cu ei la sfârsitul spectacolelor.

De fiecare data salile au fost arhipline, multi verificându-si rabdarea, vizionând piesele puse in scena in picioare, pe culoare. Din pacate (sala are doar 250 de locuri), la fiecare reprezentatie, destui bacauani nu au mai putut asista la spectacolele la care au venit, programându-se pentru urmatoarele. Este pentru prima data când vad cozi la intrarea in teatru, in fiecare zi.

A fost, in opinia majoritatii, un cadou, o alta modalitate de a deschide, de a atrage publicul catre lumea mirifica a teatrului. Am vazut bacauani care au venit la toate spectacolele, in familie, chiar grupuri de prieteni, care au renuntat la ocupatiile traditionale de weekend – mici si bere la iarba verde, televizor, pentru a se intâlni cu actorii teatrului, practic toata trupa teatrului a fost pe scena, alaturi de regizori, scenografi, echipa tehnica, care, timp de patru zile au dat masura profesionalismului si daruirii pentru ca sarbatoarea teatrului sa fie deplina. Câstigul a fost benefic de ambele parti: spectatori – teatru.

PUBLICITATE

La intrare, fiecare a primit un chestionar cu patru intrebari, iar raspunsurile, ne-a spus Anca Sigartau, un adevarat argint viu pe tot parcursul celor patru zile, vor constitui repere pentru perioada viitoare, vor face obiectul unor analize serioase cu intreg colectivul, ele sunt, s-a spus, un “barometru al publicului”. Este o noutate, este un inceput, astfel ca teatrul sa devina, sa fie, intr-adevar, unul al comunitatii. “Nu poti juca impotriva publicului”, a precizat noul manager al teatrului.

Tot ca o noutate, ca dovada a respectului pentru toti cei care au beneficiat de “Zilele Portilor Deschise”, la iesire au primit un “Premiu de fidelitate”, un talon care asigura o reducere de 50 la suta din costul biletului, la toate spectacolele din perioada 11 mai – 30 iunie.

In premiera, la cele 12 spectacole, au asistat si viitori colaboratori ai teatrului, regizori, tineri regizori, care au avut ocazia sa vada “trupa” de la Bacovia, posibilitatile actoricesti, dotarile tehnice, printre care i-am remarcat pe Adrian Tamas, Manuela Kara, Marius Gâlea, Puiu Serban, Andrei Munteanu, “sfatuitori de taina”, care au participat, duminica, 10 mai, la o conferinta de presa, impreuna cu toata conducerea teatrului.

“A fost extraordinar. Am vazut un public educat, cultivat, salile au fost arhipline. Le multumesc tuturor si ii asigur ca povestea de dragoste va continua” – Anca Sigartau; “Am vazut o trupa buna, dispusa la efort, cu energii bune. Aveti un teatru frumos si un public inteligent si rabdator” – Serban Puiu; “Initiativa interesanta, am vazut o trupa neuniforma, dar cu multiple posibilitati” – Andrei Munteanu; “Am lucrat mult in Canada, in perioada urmatoare ma voi implica in punerea in scena, aici, a unui spectacol de cabaret, Cabaret Folcloric, care se va juca, in toamna, la Teatrul de Vara – Manuela Kara”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. ar fi bine daca valutistii care domina orasul ala si-ar lua reclamele de pe peretii teatrului…se intelege ca oamenii aia se ingramadesc la schimb valutar….pare o rata foarte buna leu-euro…

LĂSAȚI UN MESAJ