Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA Bacău a organizat sâmbătă și duminică (8 și 9 septembrie) cea de-a V-a ediție a Festivalului Educațional Zilele Parcului Gherăiești, primul festival de tip open park din Bacău.

În cele două zile, în parcul Gherăiești din Bacău au avut loc activități educaționale: workshopuri de dezvoltare personală, creativitate, parenting, ateliere handmade, dar și dezbateri și sesiuni de training pentru tineri, voluntari, reprezentanți din ONG-uri sau părinți, facilitate de organizații nonguvernamentale.

Acestora s-au adăugat activități culturale (concerte, dansuri și piese de teatru, susținute de tineri băcăuani sau trupe locale) dar și activități sportive (crossuri de alergat și pe bicicletă, workshopuri pentru un stil de viață sănătos).

Prin acest Festival, ADA urmărește promovarea potențialului de agrement al parcului Gherăiești în comunitatea locală și diversificarea ofertei de activități educaționale, culturale și sportive pentru băcăuani.

„A fost o ediție reușită în ciuda unei concurențe puternice de alte evenimente în același timp cu noi în Bacău. Noutatea din acest an este faptul că avem parteneri și din afara Bacăului, o organizație din Cluj venind pentru workshop-uri. Din punctul nostru de vedere, această ediție și-a atins scopul pentru că oamenii au venit în parc și au redescoperit potențialul acestui loc”, a declarat Victor Toma, președintele Asociației pentru Dezvoltare Activă ADA Bacău.

Alte articole