Urmeaza un weekend cu mari bucurii pentru comanesteni, care sunt invitati de catre oficialitatile locale la o noua editie a Zilelor orasului. Astfel, in cele trei zile de sarbatoare, localnicii, dar si cei care vor fi in trecere prin zona, sunt invitati sa participe la mai multe activitati culturale si sportive.

Din sfera spectacolelor si concertelor care se vor desfasura la Galion nu vor lipsi Taraful Cleante & Diana Matei, Marius Spoiala, Iuliana Covaci, Florina Atudorei, Stefanu Orheanu, ansamblurile folclorice „Busuiocul” din Bacau, „Cununa de la Valea Muntelui” si „Gospodarii de pe Valea Asaului”, dar si nume celebre intre care Sore, Vescan, Mioara Velicu, Ionut si Doinita Dolanescu, Nicoleta Nuca, Vama si Zdob si Zdub. Alte repere importante sunt:

* vineri, 5 august: ora 10. 30, Cimitirul International al Eroilor – ceremonial militar-religios inchinat Eroilor Neamului la implinirea a 100 de ani de la intrarea României in Primul Razboi Mondial; ora 17.00, Tenis de câmp „Trofeul Comanesti 2016”; ora 17.00, muzeul „Dimitrie Ghika” Comanesti – se va acorda titlul „Model de viata” familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie.

PUBLICITATE

* sâmbata, 6 august: ora 9.00 concurs de alergare si de biciclete pe traseul Centrul de Agrement (plecare) – str. Girlei – str. Gheorghe Donici – Podul de Fier – Faleza – Centrul de Agrement (sosire) ; ora 9.30 Muzeul „Dimitrie Ghika” simpozionul stiintific international „Dimitrie Ghika, Comanesti – in memoriam” editia a VI-a. Invitati acad. Constantin Toma si acad. Dumitru Morariu, ambii de la Academia Româna precum si acad. Alexandru Ciubotaru si acad. Ion Toderas de la Academia de Stiinte a Moldovei; ora 17.00 Tenis de câmp „Trofeul Comanesti 2016”.
De la ora 19.00, la Galion, va avea loc Gala K1 Superkombat, Titlul Mondial SK 12 meciuri, unde Ionut Iftimoaie il va infrunta in ring pe campionul mondial Jorge Loren (Spania), in meciul de retragere a luptatorului comanestean.

* duminica, 7 august, de la ora 9.00 se va desfasura la Scoala „Ciprian Porumbescu” cea de-a X-a editie a „Trofeului Comanesti” la sah, iar de la ora 10.00, Trofeul de tenis 10 FRT categoriile rosu, portocaliu si verde pentru copiii intre 5 si 10 ani.
Vor mai fi si alte surprize din partea organizatorilor, cum ar fi focurile de tabara, dar si un foc de artificii.

Jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău vor asigura, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor organizate cu ocazia „Zilelor Oraşului Comăneşti – 2016”.

În perioada de 05– 07 august 2016, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău vor asigura, în sistem integrat şi în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.), măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică în municipiul Comăneşti, judeţul Bacău pe timpul desfăşurării „Zilelor Oraşului Comăneşti – 2016”.

Pentru desfăşurarea acestui eveniment într-un mod paşnic şi civilizat, JANDARMERIA recomandă participanţilor:

Să respecte marcajele de atenţionare şi indicaţiile forţelor de ordine (jandarmi, poliţişti) şi să le solicite sprijinul în momentul apariţiei unor situaţii neprevăzute sau care necesită intervenţia acestora;

Să nu consume băuturi alcoolice, în afara locurilor special amenajate sau în afara perimetrului destinat manifestării publice;

Să acorde o atenţie deosebită modului de asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile);

Să nu lase copiii nesupravegheaţi, în special în zona unde sunt amplasate echipamentele pentru activităţi distractive;

Să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate şi să nu lase bunuri de orice fel în interiorul acestora la vedere;

Să utilizeze spaţiul de parcare aflat în afara perimetrului de desfăşurarea a manifestării.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ