Nu doar pentru localnici, ci și pentru oaspeți, „Zilele municipiului Moinești” reprezintă o manifestare culturală interesantă, bogată în evenimente și, de aceea, așteptată cu nerăbdare. Ca în fiecare an, vor avea loc multe concerte, competiții sportive și artistice.

Manifestarea va debuta vineri, 7 septembrie, la ora 9, cu concursurile de șah și baschet, fiind urmate de „Treasure Hunt in Tzara Dada” și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. La ora 14, pe stadion, va fi deschis Festivalul de Dans și Muzică Populară „Moineșteanca”.

Procesiunea „Calea Sfinților” și Liturghia de la catedrală vor fi, de asemenea, momente speciale pentru moineșteni. Seara se va încheia cu un spectacol artistic. Sâmbătă, după Liturghia Nașterii Maicii Domnului, va avea loc parada ansamblurilor prezente la festivalul de folclor. Va urma un alt eveniment important, care nu se va repeta în viitor:

-„La ora 16,30 va avea loc dezvelirea monumentului «Centenarul României», care se va face în cadrul unui ceremonial militar. Monumentul este o hartă a României Mari de la 1918, pe care sunt poziționate efigiile domnitorilor Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza și a Regelui Ferdinand I”, explică primarul Valentin Vieru, inițiatorul acestui proiect.

Monumentul are un soclu cu înălțimea de trei metri și se află în parcul central, din fața Primăriei. După inaugurare vor fi acordate titlurile de „Cetățean de Onoare al Municipiului”. Ziua se va încheia cu Gala Laureaților Festivalului „Moineșteanca”. Duminică, 9 septembrie, este programat vernisajul expoziției de artă a Taberei de Sculptură și Pictură „Artiștii Plastici în Moinești”, găzduită de Centrul Cultural „Lira”, iar de la ora 16, o serie de concerte minunate, susținute de Jorge și Ami, trupele Selfie și Holograf.