Probabil cea mai importanta sarbatoare a orasului, Festivalul “Zilele Bacaului”, a avut anul acesta de toate. Si suspans, si ploaie dar si soare, si artisti locali dar si consacrati, si evident…hamsii, mici, bere si vin fiert.

Daca in prima zi de festival au fost ceva probleme cu autorizatia de amplasare a scenei de la ISU, fapt ce a intârziat putin derularea programului, a doua zi problemele au fost create de frig si de ploaie.

Cu toate acestea, daca vineri numarul bacauanilor prezenti in zona de desfasurare a festivalului nu a fost semnificativ, sâmbata, dupa ce ploaia a stat, s-a inregistrat o crestere semnificativa a celor prezenti la sarbatoarea orasului. Cu toate ca preturile practicate de comerciantii din sectorul „gratare si bauturi” au fost criticate, fiind considerate cam mari, bacauanii au dat iama prin cârnati si vinul fiert.

PUBLICITATE

Din rândul vedetelor, apreciabila a fost evolutia celor de la Pasarea Rock, pacat insa de numarul redus de spectatori.

14572956_1310709405615028_4608760020906780689_n

Carla’s Dreams au fost pe linia cu care publicul este obisnuit, iar Delia a strâns cel mai mare numar de fani. Diva, care a venit cu band-ul ei, a avut pâna si stativul ei stralucitor.

Artista nu s-a dezmintit si a cântat mai tot timpul cu un pahar de vin fiert in mâini si chir a incurajat publicul: „ar trebui sa va vitaminizati cu un mic, un vin fiert, fiindca aveti o problema”, a spus cântareata de pe scena, sesizând ca publicul nu este chiar atât de activ pe cât isi doreste ea.

Din multitudinea de ansambluri, care au avut o prestatie foarte buna, am apreciat evolutia Ansamblului Folcloric Floricica Bacau, condus de Maria Salaru, care a coborât de pe scena in mijlocul bacauanilor ce au format hora in jurul sau.

[wonderplugin_gallery id=”685″]

„Sunt bucuroasa ca am fost invitata sa particip la marea sarbatoare a bacauanilor de catre domnul Florin Zancescu, directorul Centrului de Cultura Bacau. Am venit cu elevii mei de la Scoala Populara de Arte si Meserii din Bacau pe care ii promovez in cadrul Asociatiei Culturale „Floricica” al carei presedinta sunt. In acest mod bacauanii, si nu numai, fac cunostinta cu viitorii artisti, cu cei care vor duce mai departe traditiile, cântecul si portul popular autentic din zona Moldovei. Pentru a nu-i lasa singuri, am sustinut si eu un scurt recital bacauanilor mei dragi”

interpreta Maria Salaru

In ansamblu, cu mic, cu mare, bacauanii au sarbatorit cum au putut ei mai bine. Indiferent de cum au stat lucrurile, pe chipurile oamenilor s-a putut citi expresia bucuriei. Si la urma urmei, asta a contat cel mai mult.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Cea mai frumoasa a fost prestatia grupuilui condus de Maria Salaru. Ordonat, elegant! Fata de alte prestatii ciudate si duse extrem spre modern! Ar trebui ca la astfel de zile sa fie promovate mai mult talentele locale. E un bun prilej sa ne cunoastem valorile si “vedetele”. Pe Delia sau alte vedete de multi bani si figuri le vedem si la televizor. Pe ai nostri, din Bacau nu avem unde sa ii vedem.

  2. Un bâlci scump. Prețuri foarte mari, pentru produse de slaba calitate. Păcat ca autoritățile nu se implica mai mult, in verificarea calității produselor dar și faptul ca exista o înțelegere între comercianți pentru a practica aceleași prețuri.

  3. Aveti mare dreptate d-le Marius Stanila. d-na Maria Salaru nu s-a dezis nici de aceasta data. Stie sa ne atinga coarda sensibila a sufletului si sa o faca sa vibreze. Am plans, am ras , am jucat dupa ce d-sa a coborat de pe scena in mijlocul multimii pana la aparitia d-esi destul de apatica. Stie sa faca admosfera si se vede ca o face cu sinceritate. Delia isi flutura nurii siia o gramada de bani Oare artistii bacauani cum sunt platiti si cat?

LĂSAȚI UN MESAJ