20 aprilie 2024
ActualitateZi de sărbătoare pentru jandarmi

Zi de sărbătoare pentru jandarmi

Astăzi, în cadrul solemn al sărbătorii Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii din Bacău au primit aprecierea și recunoașterea cuvenită pentru devotamentul și profesionalismul lor neabătut în slujba siguranței publice și a cetățenilor. La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios deosebit, care a adus în prim-plan atât evoluția și importanța Jandarmeriei Române, cât și realizările și sacrificiile jandarmilor locali.

Evenimentul a fost marcat de prezența deosebită a șefilor instituțiilor județene și locale, alături de reprezentanții instituțiilor cu care Jandarmeria colaborează pentru a-și îndeplini cu succes misiunile. În timpul ceremoniei, s-au rememorat momentele semnificative din istoria instituției, iar mesajele de apreciere au fost transmise către jandarmii români pentru dedicarea lor deplină în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Sărbătoarea a continuat la Biserica “Sfânta Treime” a jandarmilor băcăuani, unde au fost aduse Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie și au fost oficiate slujbe religioase în semn de recunoștință și binecuvântare pentru jandarmii care își pun viața în pericol în misiunile lor zilnice.Un moment special în această zi a fost acela în care un ofițer și 14 subofițeri au fost răsplătiți cu o treasă în plus pe epoleți, recunoscându-li-se astfel meritele și contribuția la buna desfășurare a activităților jandarmilor. De asemenea, trei subofițeri au fost distinși cu diplome de merit, iar alți trei subofițeri au primit felicitări speciale pentru că s-au născut chiar în această zi de sărbătoare pentru Jandarmeria Română.

Într-un mesaj emoționant, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a transmis mulțumiri și aprecieri tuturor jandarmilor pentru angajamentul și sacrificiul lor permanent în asigurarea securității și stabilității în comunitate. Cu ocazia acestei sărbători, toți jandarmii băcăuani au primit urările de “La mulți ani!” și au fost îndemnați să continue să-și desfășoare activitatea cu aceeași dăruire și profesionalism.

Astfel, Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită cu fast și solemnitate la Bacău, aducând recunoașterea cuvenită uneia dintre cele mai importante instituții de ordine și siguranță publică din țară.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri