A fost o zi plina la Primaria Bacau. Pentru a treia miercuri la rând, viceprimarul Ilie Birzu, impreuna cu angajatii institutiei au raspuns intrebarilor si problemelor bacauanilor.

N-au lipsit cazurile sociale. Marioara Barna a primit repartitie intr-o locuinta a primariei in anul 2004, pe strada Letea. Desi a avut o chirie modica, de circa 200 de lei lunar, aceasta nu s-a achitat de datorie si a acumulat si debite la asociatie de peste 10000 lei. Din acest motiv, in urma unei decizii a instantei, ramasa definitiva, primaria a evacuat-o din locuinta. Pentru ca nu a avut unde sa mearga si a aflat si ca are cancer pulmonar, aceasta a ramas in locuinta si dupa evacuare, in octombrie 2014.

Ieri, a fost in audienta, afirmând ca va achita si cei peste 6000 de lei chirie restanta si datoria la asociatie, esalonat, numai sa nu ramâna pe drumuri. A implorat, cu lacrimi in ochi si mâini tremurând, sprijin. „Nimeni nu are cum sa ma inteleaga, dar va rog sa nu ma lasati pe drumuri sa mor ca un câine. Nu am trait asa”, a spus femeia. A scos din geanta 700 de lei si a plecat imediat la Taxe Locale sa achite o parte din datorie. „Cazul dumneavoastra va ajunge la comisia sociala sa vedem ce se mai poate face. Va inteleg si va vom sprijini”, a spus Ilie Birzu.

Sprijin au cerut si revolutionarii. Vasile Dorobat, in vârsta de 70 de ani, a solicitat primariei din 1997 sa primeasca drepturile prevazute de lege. Pentru ca nu a primit raspuns la solicitarile sale, a actionat institutia in instanta si are o hotarâre judecatoreasca definitiva din 2010. Nici cu aceasta in mâna, n-a reusit sa fie improprietarit.

„Legea imi da dreptul la un loc de veci pe care l-am primit si un hectar de teren. N-am ridicat pretentii, dar sunt ani de zile de când am auzit numai promisiuni”, a spus Vasile Dorobat. Viceprimarul l-a invitat luna viitoare la o discutie. „Comisia pe Legea 341/2004 trebuie formata prin ordin de prefect. Imediat ce aceasta se va forma, sunt multe situatii si le vom rezolva, in masura in care putem”, a spus Birzu.

Circa 50 de persoane s-au inscris ieri pentru a discuta direct cu viceprimarul. Chiar daca nu toate problemele lor s-au rezolvat pe loc, macar au primit un raspuns.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ