Numerosi credinciosi romano – catolici, persoane consacrate acestei confesiuni (maici) si calugari capucini s-au reunit la Onesti la comemorarea mortii Fericitului Ieremia (5 martie 1625), ale carui ramasite trupesti, aduse din Italia, au fost asezate intr-un sanctuar construit in municipiul de pe Trotus.

La acest eveniment a fost prezent PS Aurel Perca, Episcop auxiliar al Diecezei Romano – Catolice de Iasi, care impreuna cu un sobor de peste 30 de preoti, a savârsit o liturghie solemna. In spiritul temei solemne propuse de Sfântul Parinte Papa Francisc pentru acest an – „Milostivirea” si facând referire la exemplul concret dat de Fericitul Ieremia, intr-un cuvânt de intelepciune, PS Aurel Perca a adresat celor prezenti indemnul „sa ne insusim lectia de a iubi cu mila, cu indurare, cu daruirea de sine si cu jertfa pe care situatiile o cer. Ne rugam ca Fericitul Ieremia sa fie mijlocitor, celor care vin cu multa credinta in intâmpinarea sa si pentru cei care zac in diverse suferinte”. PS Aurel Perca a subliniat faptul ca „timp de 40 de ani Fericitul Ieremia s-a daruit slujirii aproapelui”.

Mentionam ca Sfânta Liturghie Solemna a inceput cu o procesiune in cadrul Sanctuarului Diecezan la cripta unde se afla osemintele Fericitului Ieremia. Parohia Romano – Catolica „Schimbarea la Fata a lui Isus” din Târgu Ocna, ce a fost reprezentata de preotul paroh Anton Encuti si un grup de credinciosi, a oferit uleiul ce va alimenta timp de un an candela care arde neincetat la racla Fericitului Ieremia. O atmosfera ce a facut ca toate clipele de rugaciune sa fie mai placute a creat Corul Sanctuarului Diecezan „Fericitul Ieremia”, care a fost condus de tânarul dirijor Iustin Calin, la orga aflându-se calugarul capucin Iulian Ghiurca.

PUBLICITATE

Ca un lucru demn de remarcat la acest eveniment religios se inscrie prezenta a unui mare numar de pelerini, veniti atât de la parohiile romano – catolice apropiate Onestiului si din Decanatul de Trotus dar si de la mai mare departare – din Faraoani, Valea Mare, Galbeni, Barticesti, Roman si din alte localitati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ