Administratia locala s-a prabusit total in ultimul an. Nimic nu a mai mers cum ar fi trebuit, proiectele s-au incurcat in orgolii, interese, condamnari si nenumarate denunturi pe la DNA. Sefii orasului, organizati in tabere, si-au facut de cap cum au dorit, si-au spart capetele unii altora. Se au la mâna unii pe altii cu toate mismasurile facute, uneori chiar impreuna, asa ca lupta e de uzura, cu multe victime colaterale.

Adica, tocmai cetatenii orasului, care totusi incearca sa isi vada de viata in acest oras care pare uitat de edili. Niciodata, parca, nu a existat atâta impotenta a autoritatilor locale de a face lobby de orice natura ar fi, in favoarea propriului oras. Ar aduce un pic de bunastare, ar trai mai bine si cetatenii, ar avea si unii dintre edili ce sa mai fure, ca n-a mai ramas mare lucru nici pentru asta macar.

Ironie amara, evident, dar ce sa mai gândesti când auzi ca edilii (politicieni, evident) si sefii lor de la partide se reunesc in sedinta ca sa discute cine pe ce functii sa mai fie rotit, astfel ca sa intareasca interesul de partid. Ca doar nu interesul comunitatii. Mai nou, a fost eliminat un viceprimar, care s-ar parea ca era prea apropiat de primar, iar asta nu prieste cinstitilor sai colegi de partid. Altfel spus, inca un seism produs de falia adânca din administratia locala, dintre grupul primarului si grupul celorlalti din primarie.

PUBLICITATE

Anul 2016 este anul in care toti acesti tovarasi infierbântati si total nepreocupati de cetateni sa se prezinte in fata plebei, sa-i ceara votul. Vor miza, de fapt, pe aceleasi metode de prost gust, de a se sprijini pe cei mai putin informati si scoliti, mai usor de cumparat, si nicidecum pe vreun proiect viabil. Ca intotdeauna. Din acest punct de vedere, anul a inceput extrem de prost pentru bacauanul de rând.

Cu aceleasi strazi uitate de constructori, cu acelasi spital municipal la stadiu de viitoare ruina, cu aceeasi sosea de centura suspendata printre promisiunile tuturor partidelor care s-au perindat la putere in ultimii 10-15 ani, cu aceleasi servicii edilitare cârpite, cu panta descendenta a investitiilor. Evident, toate acestea se vor rezolva in cel mai scurt timp, ca doar in campania electorala nu doare gura pe nimeni sa promita. Dar mai mult decât toate, incepem anul cu aceiasi oameni vajnici care ne conduc dintotdeauna, a caror atentie ne copleseste si carora le datoram toate lucrurile bune care ni se intâmpla in Bacau. Sa le fie de bine, cum ne este si noua!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ