Fermierii bacauani au fost din ce in ce mai atrasi de noua finantare prin PNDR 2020. Astfel, potrivit Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), valoarea totala nerambursabila a proiectelor depuse prin Submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, componenta aferenta zonei non-montane, a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finantare în acest an.

„Odata atins plafonul stabilit, de 120% din alocarea disponibila pentru componenta non-montana din cadrul Submasurii 6.1 – 77,84 milioane de euro -, sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat. Precizam ca, pentru zona montana, din cadrul Submasurii 6.1 «Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri», AFIR primeste în continuare cereri de finantare, suma disponibila ramasa este de 35,61 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisa pâna la 30 octombrie”, a subliniat Andrei Seto, directorul Oficului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Bacau (FOTO).

Pâna in prezent, la nivelul judetului Bacau, la submasura 6.1, au fost depuse nu mai putin de 70 de proiecte cu o valoare eligibila totala de peste 2,8 miloane de euro. Interesant de subliniat ca proiectele cele mai multe – 32, respectiv 26 – au fost depuse exact spre finalul perioadei de solicitare a finantarii, in lunile septembrie si octombrie.

PUBLICITATE

Reamintim ca, prin sub-masura 6.1, destinata tinerilor fermieri, sunt puse la dispozitie fonduri nerambursabile pentru instalarea pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi/manageri ai unei exploatatii agricole. Astfel, tinerii fermieri rezidenti, cu un minim de cunostinte de baza pot deveni manageri ai unei exploatatii, PNDR incercând astfel sa incurajeze tineri si familiile din mediul rural de a se stabiliza in aceste zone, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei nationale, in general.

Sprijinul nerambursabil maxim este de 50.000 de euro (in crestere fata de nivelul maxim de 40.000 de euro, din vechiul PNDR). In plus, studiile minime ale tinerilor care au putut accesa acest program sunt de 8 clase, fata de 12.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ