Se stie ca magazinele satesti, de cele mai multe ori, comercializeaza produse nesigure, chiar periculoase pentru sanatatea consumatorilor, proprietarii acestora mizând pe faptul ca mai rar ajung si prin mediul rural inspectorii de la diverse institutii de control.

De aceea, in aceasta perioada, comisarii de la Protectia Consumatorilor Bacau au intensificat controalele la aceste unitati, date fiind si conditiile caniculare ale acestei perioade, când mai ales alimentele se pot altera foarte rapid. Prin urmare, au fost luati la bani marunti nu mai putin de 34 de comercianti din zonele rurale ale judetului. Cum era de asteptat, vânzatorii de la tara nu erau deloc in regula cu marfa expusa la vânzare, comisarii bacauani depistând numeroase nereguli impardonabile.

„Grav este ca s-au gasit produse alimentare expirate, dar si produse alimentare alterate, ceea ce in niciun caz nu va fi de trecut cu vederea, niciodata. Suntem extrem de exigenti când vine vorba despre alimente periculoase, mai ales ca exista posibilitatea ca acestea sa ajunga pe mâinile copiilor, iar o toxiinfectie alimentara poate duce, in cazul lor, la situatii foarte, foarte grave”, a declarat Alin Nastasa, comisar sef adjunct la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

PUBLICITATE

In plus, au mai fost depistate si produse alimentare si nealimentare fara elemente de identificare si caracterizare (practic, clientul nu stia ce cumpara), legume si fructe comercializate fara a se indica tara de origine, iar in unele cazuri, produsele expuse la vânzare nu aveau nici macar preturile afisate.

Pe deasupra, unele magazine satesti nu aveau cântarele verificate metrologic si nici macar autorizatie de functionare vizata de autoritatile sanitare si pentru siguranta alimentelor.

Drept urmare, comisarii bacauani au fost obligati sa imparta nu mai putin de 44 sanctiuni care sa-i descurajeze pe comercianti sa mai etaleze la raft alimente vechi sau stricate. Au fost date 22 de avertismente si 22 amenzi in valoare totala de 31.650 lei. Totodata, au fost oprite de la comercializare 55 kg produse alimentare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. “Cu o floare nu se face primavara”. De aceiai comerciantii de la tara tin sau vand produse expirate pentru ca stiu ca protectia consumatorului da “din an in Paste” pe la ei in control.

  2. In satul Versesti, comuna Sanduleni aveti timp sa veniti, marfa expirata si tinuta in conditii dubioase la greu pe jumatate nici nu are acte, oamenii nu au bani tot caietul e pe primul plan.

  3. Ce pretentii sa aveti de la magazinele mici cand in centrul orasului supermarketuri si hipermarketuri de renume vand hoituri vidate ca nu am cum sa le spun altfel…mi s-a intamplat recent sa cumpar un asemenea preparat din carne vidat pe care cand l-am desfacut se intindea ca o mazga de pe el si avea si miros…..concluzia individul de la relatii cu clienti mi-a raspuns la reclamatia mea trimisa online spunandu-mi ca e normal ca aceste produse sa aiba acea “zeama” si atata timp cat e in termen nu e nici o problema….frumos ,nici macar bun simt nu au aroganta si tupeu si binenteles profit maxim,clientii da-i naibii….

  4. “Orice minune tine trei zile”,zicala ramane valabila,deja in magazinele mici ,asa zis de cartier ,nu mai dau bonuri fiscale,valabil si la unele farmacii,si nu la tara ,aici in Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ