Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au efectuat 6 percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de șantaj, camătă și abuz în serviciu, cu un prejudiciu de 300.000 de lei.

La data de 15 iunie, a.c., polițiștii Serviciul de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Buhuși din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au efectuat șase percheziții la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj, camătă și abuz în serviciu, precum și la o instituție publică din orașului Buhuși.

Perchezițiile au vizat documentarea și probarea activității infracționale a șase persoane care, în perioada 2013 — 2015, ar fi dat bani, la diferite persoane din orașul Buhuși, percepând în acest sens o dobândă între 50% și 100%, la fiecare șase luni.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate, persoanele bănuite ar fi recurs la amenințări cu acte de violență asupra persoanelor vătămate și membrilor de familie ale acestora.

De asemenea, au fost vizați și patru funcționari din cadrul unei instituții publice, care și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu înmânând sumele de bani aferente ajutoarelor sociale, pensiilor și alocațiilor de stat cuvenite persoanelor vătămate sau membrilor familiilor acestora altor persoane decât beneficiarii de drept.

Astfel, respectivii funcționari publici efectuau predarea sumelor de bani cuvenite persoanelor vătămate, direct persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor, înscrisuri și sume de bani, iar până în prezent au fost identificate peste 50 de persoane care ar fi fost victime.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, iar 10 persoane au fost reținute pe o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi, 16 iunie, să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, identificarea tuturor persoanelor vătămate și stabilirea exactă a prejudiciului cauzat în dauna acestora.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ