„Andrei Iordan Nedelcu este un baietel de 11 ani din comuna Podu Turcului care, in iarna trecuta, i-a trimis o scrisoare lui Mos Craciun cu simpla dorinta de a avea o casa unde sa locuiasca in siguranta, pentru ca in momentul de fata casa in care el si familia lui locuiesc mai are un pic si se prabuseste peste ei”, arata Marian Paduret, coordonatorul Asociatiei Valoare Plus (AVP). Tatal lui Andrei a murit dupa o lunga suferinta, iar acum mama creste singura patru copii. „Am mers sa vedem situatia mai amanuntita pe care Andrei o infrunta. Dupa o mica evaluare in care am vazut conditiile in care traieste, fara caldura, fara electricitate, ne-am decis ca este un caz pentru care vrem sa luptam cu tot ceea ce avem si, cu ajutorul comunitatii, sa incercam sa-i construim o casa sociala in care el si familia lui sa poata locui”, marturiseste Marian. A luat legatura cu Primaria Podu Turcului, care a oferit terenul, dar e nevoie de bani pentru construirea noii casute. Ca sa strânga suma necesara, asociatia a lansat o campanie inedita.

„Poza de grup” pentru o cauza

Cei care vor sa-l ajute pe Andrei trebuie sa faca urmatorii pasi, explica membrii AVP: Pasul I. Sa-si sune prietenii, sa le spuna ca au nevoie de ajutorul lor si sa-i roage sa aiba la ei 10 lei de cheltuit; sa stabileasca, apoi, o intâlnire. Pasul II. La intâlnirea cu prietenii, sa le explice pe scurt despre casa lui Andrei si sa-i convinga sa doneze cei 10 lei pe care i-au adus; sa faca o poza de grup cu toti cei care au acceptat sa doneze 10 lei, poza prin care sa-si exprime solidaritatea pentru aceasta cauza. „Poate fi o poza asa cum fac echipele de fotbal, luându-va de umeri, sau sa formati o casa folosind trupurile voastre”, sugereaza Marian. Pasul III: Sa depuna donatia pentru Andrei. Asociatia a mai construit o locuinta sociala, denumita “Casa Gheorghita”, in Stanisesti, inaugurata pe 17 iulie. „Avem nevoie de implicarea bacauanilor pentru casa lui Andrei, fie ca donator, fie ca voluntar. Pâna acum am reusit sa strângem 4000 de lei si vrem sa incepem, saptamâna aceasta, lucrarile la fundatie”, marturiseste Marian Paduret.

PUBLICITATE

Asociatia Valoare Plus a deschis un cont special pentru „Casa lui Andrei”. Pentru depunerea banilor se pot folosi una dintre urmatoarele variante: a) Transfer bancar in contul de lei: RO86 BTRL RONC RT00 W480 1502 sau contul de euro RO71 BTRL EURC RT00 W480 1502; b) Transfer cu cardul prin PayPal in euro sau dolari. Mai multe informatii pe site-ul Asociatiei Valoare Plus.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ