10 persoane au fost arestate preventiv, iar alte 16 au fost plasate sub control judiciar, în urma a 76 de percheziții efectuate în județele Bacău, Suceava, Bihor, Iași și Neamț, de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău și de procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

La data de 23 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 76 de percheziții domiciliare în județele Bacău, Suceava, Bihor, Iași și Neamț, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigarete.

La activități au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bacău și Neamț, precum și polițiști de combatere a criminalității organizate din Suceava, Iași, Oradea, și Neamț.

PUBLICITATE

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 460.640 de țigarete de contrabandă, 72.380 de lei, 16.790 de euro, 770 de lire, 100 de USD, 248 litri de alcool, o pușcă cu alice, 132 de alice, o cutie de artificii, telefoane, înscrisuri precum și alte mijloace de probă.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării ar fi transportat țigaretele de contrabandă cu autoturisme special adaptate pentru disimularea acestora.

Pe parcursul documentării activității infracționale a celor în cauză, polițiștii au interceptat mai multe astfel de vehicule, fiind confiscate aproximativ 900.000 de țigarete și au fost indisponibilizate autoturismele folosite în scop infracțional.

33 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău.

Față de 10 dintre acestea s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, iar față de alte 16 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și proxenetism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, precum și jandarmi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Piata Centrala este iarlocul in care se face trafic de tigri e contrabanda ! Controalele vin ,masuri de ochii lumii ,tiganimea isi face de cap ! Chiar nu se poate stopa acest flagel sau nu se vrea ? Mita ,cat este mita domn primar ? cat se da mita si cat este ?Cine ia mita acolo ?Administratorul pietii ? Politia ,Primaria ?

  2. am sesizat de ani de zile institutiile publice din Bacau, despre aceasta problema cu contrabanda de tigari, dar cred ca sunt interese prea mari.Nimeni nu ia masuri,desi cei care vand nu se ascund.Au vizavi de piata intr-o casa pe 9 mai,langa liceu depozite!Nu intereseaza pe nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ