17 aprilie 2024
EvenimentZece ani de sprijin comunitar pentru Bacau

Zece ani de sprijin comunitar pentru Bacau

FSC la ceas aniversar

Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) a organizat ieri a zecea editie a "Galei Premiilor Comunitatii Bacauane". Cu acest prilej, FSC a decernat, in premiera, mai multe premii speciale pentru excelenta celor care s-au remarcat in sustinerea proiectelor cu impact social in ultimii zece ani. Festivitatea a fost onorata cu prezenta de mai multe personalitati locale, precum si de reprezentantii Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti. Gala a fost prezentata de interpreta de muzica usoara Oana Sârbu.

Aniversarea celor zece ani de existenta ai "Galei Premiilor Comunitatii Bacauane" a debutat cu o scurta alocutiune tinuta de Gabriela Achihai, "motorul" FSC. Aceasta a rememorat inceputurile fundatiei in Bacau, precum si dificultatile pe care le-a intâmpinat FSC de-a lungul timpului. "Eu spun ca au fost zece ani de nota zece. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de FSC, politicienilor, oamenilor din administratie, precum si oamenilor de afaceri. La aceasta editie vom oferi premii speciale acelora care in ultimii zece ani au fost prezenti si s-au implicat in sprijinirea proiectelor sociale si care au avut un impact pozitiv asupra Bacaului", a declarat Gabriela Achihai."Am crescut odata cu FSC"

Festivitatea propriu-zisa a debutat cu o trecere in revista a tuturor câstigatorilor celor noua gale organizate anterior de FSC. Printre acestia s-au remarcat omul de afaceri Petru Placinta, medicul Adrian Cotirlet, omul de afaceri Dumitru Sechelariu, senatorul Catalin Mardare, precum si Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean. Acesta din urma s-a declarat emotionat, reamintindu-si ca si-a inceput cariera administrativa in acelasi timp cu nasterea FSC. "Sunt emotionat pentru ca particip la sarbatorirea unei fundatii alaturi de care am crescut administrativ. Cariera mea administrativa a inceput practic in acelasi timp cu nasterea FSC", a spus Benea, care a multumit fundatiei pentru amplele proiecte sociale derulate de aceasta in zona de est a Bacaului, cea mai saraca din judet.
Esther Blythe, sef-adjunctul Ambasadei Marii Britanii in România, a remarcat activitatea prodigioasa a FSC, apreciind ca fundatia are un rol deosebit in coagularea societatii civile, dar si in sensibilizarea responsabilitatii oamenilor de afaceri fata de problemele sociale ale comunitatii.
Leslie Hawke, mama actorului american Ethan Hawke si presedinta asociatiei Ovidiu Rom, a rememorat prima editie a Galelor Premiilor Comunitatii Bacauane, remarcând ca "totul a fost usor". "Sunt recunoscatoare pentru ca am avut posibilitatea sa invat care sunt problemele României, luând contact cu problemele Bacaului si sa dezvoltam in toata tara ce am facut aici, in Bacau", a declarat Hawke.

Premii de excelenta

La ceas aniversar, FSC a oferit mai multe diplome de excelenta personalitatilor care s-au remarcat de-a lungul timpului pentru sprijinul acordat proiectelor si initiativelor cu impact social major. Au primit diplome de excelenta societatile Dedeman si Agricola International (la categoria firme); Asociatia Betania si Centrul Daniel (la categoria ONG-uri); Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (la categoria institutii); Andre Muit si Leslie Hawke (la categoria premiu special pentru intreaga activitate in slujba comunitatii bacauane).
Omul din spatele Asociatiei Betania a semnalat politicienilor prezenti la Gala ca este momentul sa treaca de la fapte la vorbe. "Vreau sa fiu un pic mai aspru. Am auzit in seara asta politicieni care spun ca ne vor ajuta, ca ne vor da fonduri. Am citit in presa ca FSC are 80 la suta din buget asigurat din fonduri din strainatate. La Betania avem 75 la suta din buget asigurat cu finantare din strainatate. Mai mult, nu comentez", a afirmat Muit.

16.000 de asistati

Potrivit reprezentantilor FSC, programele sociale, medicale si educationale ale fundatiei se adreseaza unui numar de peste 16.000 de beneficiari. In 2010, FSC a acordat servicii de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu pentru 1200 de batrâni din judetul Bacau. Gala aniversara a beneficiat de sustinerea unei fundatii europene de prestigiu – Erste Stiftung din Austria.
Lucian Bogdanel

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri