Asociația MozaiQ, care lupta pentru drepturile comunității gay din România, a pictat o zebra în culorile curcubeului, pe Aleea Parcului din Bacău, în cadrul evenimentului Street Delivery.

Steagul curcubeu este cel mai des identificat ca un simbol al comunității și identității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgen), folosit mai ales ca o manifestare a mândriei gay.

Culorile curcubeului sunt un simbol al diversității din comunitatea LGBT, al diversității orientărilor sexuale și al speranței pentru drepturi egale. Este important de menționat că steagul curcubeu nu reprezintă doar persoanele gay (sau homosexualii), ci toată comunitatea LGBT, inclusiv bisexualii și persoanele transgen.

“MozaiQ este una dintre principalele organizații comunitare care se adresează persoanelor LGBTQIA+ din România. Ne propunem să participăm la dezvoltarea comunității LGBTQIA+ din Romania sub stindardul solidarității și încrederii reciproce, rezultate din activități sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și atenția deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate”, se arată pe pagina de Facebook a organizației.

MozaiQ a fost una dintre principalele organizații care au cerut boicotarea Referendumului pentru familie de anul trecut.


PUBLICITATE