Șapte poziții o despart de fotoliul de lideră, deținut de Csikszereda Miercurea-Ciuc. Și 11 puncte o separă de biletul care ar duce-o în Liga a II-a la finalul sezonului. Mai lipsește și un atacant, poate și un play-maker, numai că…Numai că nici locul din clasament, nici numărul de puncte și nici lotul de jucători nu o înfrânează cu adevărat pe Aerostar Bacău să se gândească la promovarea în eșalonul secund.

Problema care îi face pe „aviatorii” lui Mișu Ionescu să zboare în continuare la…„Economic” este bugetul. În aceste condiții, obiectivul Aerostarului pentru 2017, cel puțin, este același din ultimii ani: formarea și lansarea unor jucători care să facă pasul către eșaloanele superioare. „Cât timp a existat o echipă a Bacăului care activa în prima sau în a doua ligă ne era mai ușor și nouă. Acum am ajuns să trimitem jucătorii cei mai reprezentativi pe la Botoșani, pe la Suceava…”, punctează președintele CS Aerostar, Doru Damaschin, care adaugă:

„Este păcat că s-a ajuns în situația asta. Mai întâi a dispărut FCM Bacău, ulterior s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Sport Club”. Interesant este că la începutul lui 2015, la o dezbatere organizată de cotidianul „Deșteptarea”, Damaschin a fost cel care propunea varianta unui acționariat deschis la SC Bacău, care să permită clubului dezvoltarea economică: „Cred că era cea mai bună soluție. Nu știu de ce nu a mai fost pusă în practică și nici care a fost strategia celor de la Sport Club. Cert este că am ajuns acum să ne întrebăm dacă se poate mulțumi un oraș sau chiar un județ ca Bacăul doar cu o echipă de liga a treia.

PUBLICITATE

La cum se mișcă lucurile, se pare că da. Și, repet, e păcat”. Și de ce nu ar fi tocmai Aerostarul echipa care să preia ștafeta? Și să redevină o echipă de ligă secundă așa cum era acum mai bine de trei decenii, în perioada în care îi avea în teren pe Daniel Scânteie, Petre Grigoraș și Ghiță Poenaru? „Noi ne-am dezvoltat mereu activitatea în măsura posibilităților financiare. Nu ne-am întins niciodată mai mult decât e plapuma. În plus, am dat întotdeauna dovadă de transpareță în privința cheltuielilor”, precizează conducătorul „aviatorilor”, care adaugă:

„Problema nu ar fi neapărat obținerea promovării. Cu un efort financiar sporit, probabil că am putea face pasul către liga a doua. Numai că eu gândesc pe termen lung și îmi pun întrebarea cum vom rezista în liga a doua? Pentru că nu vreau să promovez doar pentru a avea apoi de unde retrograda”. Doru Damaschin consideră ca un Aerostar lansat spre Liga a II-a trebuie să aibă sprijinul autorităților: “În 2016, noi nu am beneficiat de niciun sprijin pe Legea 350/ 2005 și, chiar dacă ne-a fost mai greu, am ținut steagul sus. Dar dacă se dorește cu adevărat ridicarea ștachetei fotbalistice, este nevoie de implicarea autorităților.

Fără o susținere pe termen lung, nu cred că vom mai putea vorbi de fotbal în Bacău”. Președintele Aerostarului invocă implicarea autorităților și din punct de vedere financiar, dar și logistic: „Totodată, trebuie rezolvată și problema stadionului. Că va fi consolidat «Municipalul», că va fi construită o altă arenă, fie ea și de dimensiuni reduse, trebuie ca lucrurile să se miște. Acum cât nu e prea târziu”.

La început de 2017, Aerostarul se află la 11 puncte de Liga a II-a. Calculele ar trebui făcute, însă, în altă parte.

”Tricolori” formați la Aerostar

Echipa națională de seniori: Costel Pantilimon (an naștere 1987), portar- Watford.
Echipa națională U19: Răducu Honea (1998), mijlocaș, Cătălin Oanea (1999), fundaș.

Jucători lansați de Aerostar

Liga I: Andrei Burcă (1993)- fundaș.
Liga a II-a: Lucian Dumitriu (1992), mijlocaș- Foresta Suceava, Ioan Adăscăliței (1989), mijlocaș- Dacia Unirea Brăila

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. pai,nu ati benefiat de finantare din partea Primariei pe 350 pe buna dreptate, proiectele voastre sunt niste falsete care sunt valabile doar pentru prosti, e bine ca cineva a realizat acest lucru….sunt ani buni de cand nu produceti nimicsi doar pacaliti parintii……de la Pantilimon incoace (si acolo meritul e a lui Tica Sofrone pe care l-ati aruncat ca pe o masea stricata)restul?performanta?ZERO….botosani,suceava,braila?egal racaciuni,ardeoani,sascut etc….terminati cu prostiile nu mai pacaliti pe nimeni in atatia ani ati distrus multi fotbalisti care ar fi facut cu brio fata in prima liga…

 2. Sa vina Tica Sofrone, marele antrenor! Numai el poate salva clubul. Numai cu el poate promova Aerostarul. Numaii el descopera fotbalisti. Numai el, numai, numai el…Fara el, am fi morti… Ti-ca, Ti-ca, Ra-du-maf, Ra-du-maf! Apropo, daca Tica Sofrone este asa mare antrenor, pe unde mai antreneaza el acum? Ba, ce vrajeala are si Sofrone (radumaf) asta…da-i o tastatura si schimba lumea…incepind cu fotbalul bacauan

 3. Bai radumaf, poate ca ar fi bine sa stii ca alora de la Aerostar nu li s-a respins proiectul. Problema a fost ca s-a depus dupa data limita sau cel putin asa au invocat groparii din Comisia pe Legea 350. Aerostarul are destule hibe (iar una e ca sefii de acolo cam au impresia ca se pricep la toate) dar nici sa n-o dam in harneala…si ma lasi cu Tica Sofrone?

 4. Principiul “Cine nu face nimic, nu are cum sa greseasca” poate fi bun, dar bacauanii vor si fotbal. Un oras obisnuit cu liga 1, atunci cand avea echipa de liga 2 sau, acum, de liga 3, nu reactiona, Dar amintiti-va meciul de Cupa cu Steaua (si altele, chiar) pe Stadionul Central, cand sute si mii de sustinatori erau pe dinafara stadionului…

 5. Poate la vara beneficiaza de banii de pe Legea 350 si poate sezonul viitor isi propun si ei promovarea. Intr-adevar, diferenta de la Liga 3 la Liga 2 e f.mare d.p.d.v. financiar, mai ales dupa ce au facut o singura serie, deplasarile sunt la fel ca in Liga 1.

 6. Aloooo, domnilor (de pe aici), întradevăr băcăuanii vor să vadă fotbal, să audă despre fotbal, să citească despre fotbalul mare (din Bc) dar ce vină are conducerea CS Aerostar ?? Strategia acestui club este fixată (din timp) pe un anume obiectiv. Atunci când D-tru Sechelaru ținea FCM Bc la nivelul cel mai înalt mulți dintre voi îl înjurați în gura mare prin stadion, prin parcări, pe la tv-local,etc. Acum înjurați niște oameni, de la ”avioane”, că țin (totuși, cum pot, o echipă. Da”de ce nu-i înjurați și luați de guler, legal, prin judecată, pe distrugătorii adevărați ai fotbalului băcăuan, echipe +infrastructură ?
  De ce nu-i chemați la judecată pe manglitorii și pârnăiașii din gașca Stavarache&co ?
  Puteți face acest lucru legal. Important este să se dorească acest lucru.

  • Eu m-am referit la Primarie si CL. Ele pot ajuta printr-un nou proiect (de aceasta data, facut de Aerostar) aceasta singura echipa ramasa in fotbalul bacauan. Deocamdata, daca nu vine Becali. Un motiv in plus ar fi faptul ca nu au datorii, cum au motivat in cazul SC-ului. Desi toate echipele din ligile 1 si 2 au datorii. Cred ca si legislatia ar trebui ajustata pentru a salva fotbalul romanesc, in general.

 7. Pentru semnatarul ”Hai,Bacăul”, spun doar atât : – la caterincă și luat peste picior suntem campioni mondiali.
  Dacă iubim sportul, dacă iubim fotbalul cu adevărat, ne putem mobiliza ptr a găsi soluții de relansare a fotbalului băcăuan. Important să vrem. Fizic și concret, nu pe internet.
  Sunt doi -trei oameni din presa locală ce sunt dispuși la o astfel de acțiune. Până nu este prea târziu.
  Lumea se dezvață a mai merge la stadion. În lipsa fotbalului tinerii își caută alte preocupări.

LĂSAȚI UN MESAJ