In cadrul Programului “Scoala Altfel”, elevii Clasei pregatitoare A, de la Scoala “Spiru Haret” din Bacau, invatator Mia Dumitrascu, au desfasurat o interesanta activitate, inedita in Bacau, la “Chromatique Photo Studio&Art Gallery-Ovidiu Ungureanu”.

Curiosi si nerabdatori, micii scolari au vizitat studioul, primind informatii despre fiecare obiect, despre fiecare aparat si instrument din studio, dupa care, gazda si patronul studioului, Ovidiu Ungureanu le-a prezentat istoria aparatului de fotografiat si a fotografiei, apoi a unor vechi aparate de acum 50 de ani, dar si a celor de ultima generatie.
Vedeta a fost si un aparat foto SMENA 8, primul aparat cu care Ovidiu Ungureanu a inceput activitatea de fotograf la Palatul Pionerilor. Intrebari, intrebari…”A fost cea mai frumoasa zi din viata mea, n-am s-o uit niciodata. A fost frumos, m-am fotografiat cu cea mai buna prietena a mea, cu toti copiii, o sa mai vin”, a spus Olivia.

Ad-hoc a fost organizata si o sedinta foto, pusa sub semnul “Prieteniei”, prin fata obiectivului, cuminti sau jucându-se, au trecut perechi, grupuri, impreuna cu parintii care i-au insotit sau cu toata clasa, fiecare verificând…calitatea imaginilor. “Interesant, foarte interesant pentru copii, dar si pentru parintii care ne-au insotit. Le-a placut studioul, aparatele prezentate, mai ales cele vechi. S-au fotografiat in grup, cu prietenii, ma bucur ca am ales sa mergem la domnul Ungureanu.

PUBLICITATE

Aproape toti au spus ca vor sa se faca fotografi, cameramani, reporteri”, ne-a declarat inv. Mia Dumitrascu. A fost o activitate apreciata de copii, fiecare promitând ca va reveni, iar gazda le-a promis ca le va trimite fotografiile la scoala, pentru albumul clasei. “Am fost placut surprins ca toti copiii au raspuns afirmativ la intrebarea mea daca au acasa un aparat de fotografiat, câtiva mi-au demonstrat ca stiu sa-l foloseasca. A fost emotionant si pentru mine, amintindu-mi de primele lectii de la Palatul Pionerilor, cu multi ani in urma. Sunt convins ca, dupa interesul lor pentru acest minunat aparat, macar unul va imbratisa aceasta frumoasa meserie, aceasta arta”, ne-a spus Ovidiu Ungureanu.

[wonderplugin_gallery id=”506″]

In aceasta saptamâna elevii profesoarei Mia Dumitrascu au mai avut activitati la Hobby Club, au mers la un mini concert la Ateneu, astfel ca au ce povesti parintilor si prietenilor din cartier pâna la vacanta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ