Programul european de ajutorare a categoriilor defavorizate (PEAD) va fi reluat in acest an, in pofida faptului ca se anuntase incheierea lui. La acest moment, se afla in curs de finalizare procedurle de selectare a furnizorilor. Sa speram ca nu se va repeta situatia din 2012, când o firma din Bulgaria, care a câstigat licitatia si ar fi trebuit sa furnizeze ulei si faina, nu si-a onorat obligatiile, mai mult, a fost de negasit când l-au cautat autoritatile din România ca sa-l notifice. Prin PEAD 2013, in judetul Bacau vor beneficia de alimente 33.341 pensionari cu venituri sub 400 de lei, 13.191 de someri, 23.942 de beneficiari ai Legii 416,14.783 de persoane cu handicap, 392 de veterani sau vaduve de razboi. Acestia vor primi 10 kg de faina alba, 7 kg de malai, 400 g de zacusca, 500 g de paste fainoase, 4 kg de ulei, 800 g de rosii in suc propriu, 250 g de miere, 300 g conserve de carne de porc, 2 kg de zahar.

“Programul a fost reluat ca urmare a negocierilor Guvernului Ponta cu reprezentantii Comisiei Europene. In plus, anul acesta, produsele sunt mai diverse, iar cantitatiile mai mari.”

Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ