27 septembrie 2023

Young Voices, la Palatul Copiilor Bacău

HomeZona zeroNew PressYoung Voices, la Palatul Copiilor Bacău

Young Voices, la Palatul Copiilor Bacău

Palatul Copiilor Bacău face ca vocile noilor generații de elevi să devină mai puternice, pentru a genera schimbări pozitive de mentalitate în comunitățile cărora li se adresează. Miercuri seară, în sala de teatru a Palatului Copiilor Bacău a avut loc evenimentul ”Best Speakers. Young Voices Bacău”, care a încheiat primul an din cursul de Public Speaking, inițiat în anul școlar 2021 – 2022 de prof. Laura Huiban, coordonatoarea Cercului de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.
Copii de clasele I – IX, de la școli și colegii naționale din Bacău, au făcut, în cadrul evenimentului, o prezentare informală a discursurilor la care au lucrat în acest an, urmând ca la începutul anului școlar viitor copiii să-și prezinte discursurile pe scena unui eveniment cu acces liber. Cei mici au ținut câte un discurs despre o valoare care începe cu inițiala numelui lor (Ex. Iustin a vorbit despre ”iubire”, Nicolas, despre valoarea lui ”Nu renunța!”, Maria, despre ”magie” sau despre ”mărinimie” ș.a.m.d., iar cei mari au prezentat discursuri pe teme alese de ei, din domenii precum școală, educație, valoarea lecturii, condiția femeii în societate, despre importanța sportului în viața copiilor, despre prejudecățile adulților, în raport cu tânăra generație, despre prejudecățile sociale, despre educație financiară pentru copii sau despre metode eficiente de gândire s.a.m.d.
La final, fiecare participant a votat Best Speakers, iar pe durata evenimentului copiii au avut de completat fișe în care au punctat aspecte importante din discursul fiecărui speaker, de la valoarea argumentației, la prezența scenică sau calitatea elementelor suport (ex. PPT-uri).
Bucuria întâlnirii s-a transformat la final în premii dulci, bomboane Bucuria pe care le-au primit elevii înscriși la curs, în îmbrățișări și schimb de idei între speakeri de vârste școlare diferite.
Iar doamna profesoară a primit, cu emoție, la inițiativa părinților, o coroniță de premiant și o diplomă de apreciere, semnată de elevi. Cursurile de Public Speaking vor continua la Palatul Copiilor Bacău și în anul școlar 2022 – 2023, cu noi invitați, proiecte și activități, care să-i ajute pe copii de vârstă școlară să își dezvolte abilitățile de a vorbi în public. Participarea la curs este gratuită și se face pe baza unei înscrieri, în limita locurilor disponibile.

Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor BacăuAlte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri