1 decembrie 2023
ActualitateXC Maraton Bacău ediția a VI-a

XC Maraton Bacău ediția a VI-a

Singurul concurs de biciclete de munte din Bacău va avea loc pe 23, 24 septembrie, la herghelia Decebal din Hemeiuș

Un eveniment care devine tradiție și care ajunge în acest an la a VI-a ediție, XC Maraton Bacău se va desfășura weekendul viitor la Hemeiuș și va fi organizat de Asociația Happy Sport Festival.

„Organizăm acest gen de evenimente pentru comunitatea pasionată de ciclism din zona Bacăului, binențeles, și din zona Moldovei, pentru că participă bicicliști din toată zona Moldovei și nu numai. Chiar și din BUcurești, Constanța, Tulcea… Este singurul concurs de biciclete de munte din Bacău”, a explicat Florin Cristea de la Happy Sport Bacău.Ca element de noutate, față de anul trecut, va fi organizat sâmbătă, 23 septembrie, concursul pentru adulți iar duminică va fi concursul exclusive pentru copiii cu vârstele între 6 și 13 ani. Adulții vor fi între 14 și 99 de ani. Concursul este structurat pe 4 ture, Tura Copiilor – între 5 și 10 kilometri în funcție de vârstă, Tura Happy de 20 de kilometri-pentru începători, Tura Scurtă de 36 de kilometric pentru mediu-avansați și Tura Lungă de 60 de kilometric pentru avansați, Tura Lungă fiind și pentru biciclete asistate electric.

„Mulțumim pe această cale și partenerilor noștri: Herghelia Decebal, Primăria Hemeiuș și Primăria Mărgineni care s-au implicat constructiv în organizarea în bune condiții a acestui eveniment, și de asemenea, sponsorilor principali: Dedeman, Barrier, Hotel Fiald – unde pot fi găzduiți concurenții noștri, Casa Visurilor, Demeco și Brecht”, a subliniat Florin Cristea.

Sâmbătă, 23 septembrie, programul evenimentelor va începe la ora 11.00, când va fi primul start la prima cursă. În jurul orei 14.00, cu sprijinul Aerodromului Mărgineni va fi vizionat un spectacol aviatic cu 3 avioane, iar de la ora 15.00 va fi premierea tuturor participanților. Vor fi 120 de premii pentru cele 5 categorii de vârstă pentru fiecare cursă în parte. De la ora 19.00 va fi un foc de artificii și un program de socializare presărat cu muzică folk.

Duminică, 24 septembrie, începând cu ora 11.00 va fi startul pentru copii, pe categorii de vârstă, iar de la ora 14.00 vor fi programate festivitățile de premiere. La Tura Scurtă și Tura Lungă vor fi premii și la clasamentul general. Premiile vor consta în produse pentru bicicletă, accesorii, echipamente, iar la Rura Scurtă și Tura Lungă vor fi și premii în bani.

„De la an la an avem din ce în ce mai mulți concurenți. Anul trecut am avut 220 de concurenți iar anul acesta estimez undeva la peste 250, la care se adaugă și copiii de a doua zi vor fi până pe la 100 de participanți. Deci avem o creștere față de anul trecut. Oamenii sunt pasionați, sunt dornici de astfel de evenimente. Realmente, traseul este curățat de frunze, de crengi, arată impecabil în pădure, marcat corespunzător, fiecare Tură are culoarea ei și o regăsești pe marcaj în pădure astfel încât nimeni să nu se poată rătăci. Va mai fi alături de noi și Ambulanța Bacău pentru a asigura primul ajutor în caz de nevoie. Totul este gândit și organizat astfel încât concurenții să fie în regulă, să ajungă cu bine la sosire și să ne simțim bine până la final cu toții”, a spus în încheiere Florin Cristea.

Înscrierile se pot face pe site-ul evenimentului, xcmaratonbacau.ro, acolo unde sunt postate și alte detalii despre concurs. Taxa de participare este de 150 de lei, valabil până joi pentru înscrierile pe site sau la fața locului pentru cei care nu au reușit să facă înscrierea online.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri