Săptămâna aceasta, vineri, de la ora 18.30, la Sala Ateneu, cu ocazia zilei de 8 Martie, va avea loc spectacolul cu capodopera marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart – „Nunta lui Figaro’’, o premieră pentru orașul Bacău. Votată drept cea mai frumoasă operă scrisă vreodată, într-un sondaj făcut de BBC Music Magazine, opera mozartiană are un impact excepțional pentru public, în doar o zi și jumătate, biletele spectacolului s-au epuizat.

Condusă de dirijorul spaniol deja consacrat pe scena Ateneului, Juan Cantarell, și cu o distribuție solistică aleasă, „Nunta lui Figaro” se bucură nu doar de atenția publicului, Farmaciile Sf. Spiridon, cu sprijinul atelierului floral Decro, pregătesc și o surpriză pentru toți „nuntașii’’.

Operă comică în patru acte și compusă pe un libret în limba italiană de Lorenzo da Ponte, libret inspirat și bazat pe comedia lui Beaumarchais, „Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, ce traversează o serie de stări emoționale. Pe scena Ateneului vor urca artiști ai Academiei Spazio Musica din Genova, organizație cu o tradiție de peste 40 de ani, una dintre cele mai solide din toată Italia. Înființată și coordonată de soprana Gabriella Ravazzi, Academia Spazio Musica are menirea de a veni în sprijinul tinerilor talente, atât artiști vocali cât și instrumentiști, ei punând în scenă constant opere din repertoriul universal. Artiștii implicați în proiectul acestei săptămâni au început studiul operei „Nunta lui Figaro” cu aproape o jumătate de an în urmă, iar printre ei se află cântăreți din Italia, Rusia, Austria sau Franța.

„Se anunță două seri cu adevărat spectaculoase. Repetițiile pentru «Nunta lui Figaro» merg foarte bine, iar publicul, sunt sigură, va fi încântat de spectacolul pe care îl oferă Filarmonica «Mihail Jora» cu ocazia Zilei de 8 Martie. Va fi un prilej de bucurie nu doar pentru doamnele din sală, cât și pentru domni.”
soprana Gabriela Iștoc, PR al Filarmonicii „Mihail Jora”

În trecut, Filarmonica „Mihail Jora” a mai susținut spectacole de operă care, de asemenea, au atras atenţia publicului. Vorbim de „Madama Butterfly” și „Tosca” de Giacomo Puccini sau recenta producţie „Don Pasquale”, operă comică compusă de Gaetano Donizetti.

La cererea publicului, Filarmonica „Mihail Jora” a decis şi o a doua reprezentaţie pentru data de 9 martie, de la aceeaşi oră. Biletele se găsesc la casa Filarmonicii.