Ideea evenimentul „Winter Roboland” a venit ca o dorință a echipei de robotică Echo Pulse a Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău de a uni echipele din Moldova participante la Campionatul Național de robotică FIRST Tech Challenge România.

Împreună cu echipa Rusty Androids a Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, în sala de sport de la Colegiul Național „Ferdinand I” s-au adunat, sâmbătă, 15 decembrie, 9 echipe din Vaslui, Botoșani, Galați, Iași, Bacău, Neamț și Buzău. În cadrul evenimentului echipele au participat la o serie de meciuri demonstrative.

Scopul evenimentului a fost atins, echipele trecând peste pragul competivității și ajungând să se împrietenească, să socializeze. 120 de elevi de liceu și-au unit ideile și pentru câteva ore au gândit ca un sigur om.

Coordonatoarea echipei și inițiatoarea acestui concurs amical este eleva Maria Iuliana Tanțos, din clasa a X-a. Au susținut proiectul, în calitate de sponsori, Aerostar S.A., SCC Services România, Nest Hub Coworking S.R.L. și Asociația Părinților din colegiu.PUBLICITATE