Sute de elevi din judetul Bacau s-au trezit sambata cu noaptea in cap pentru a fi prezenti la olimpiadele judetene organizate de Inspectoratul Scolar, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei. Prezenta lor in salile de concurs a inceput inca de la ora 8.00.

La Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” are loc Olimpiada Judeteana de Informatica. “Sunt inscrisi 92 de candidati, din care 18 de gimnaziu, ne-a informat prof. Mariana Cora Nechita, inspector scolar de specialitate. Patru dintre acestia nu s-au prezentat. Concursul a inceput la ora 9.00 si se desfasoara pe durata a trei ore”. In final 14 cei mai buni informaticieni vor reprezenta Bacaul la Nationala de Informatica, 5 dintre ei la nivel de gimnaziu si ceilalti 9, la liceu.

O alta Judeteana, de data aceasta la Istorie, are loc la Scoala Gimnaziala “Mihai Dragan”. Aici s-au inscris 34 de elevi de clasa a VIII-a, 31 de a IX-a, 22 de la clasele a X-a, 29 de la clasa a XI-a si 53 de a XII-a. Presedintele comisiei este inspectorul scolar de istorie, prof. Radu Mihaila, care ne-a declarat ca subiectele de concurs sunt trimise direct de la Ministerul Educatiei, pe fiecare nivel de studiu, iar in urma acestei etape a olimpiadei se va stabili si lotul elevilor bacauani la Nationala, anul acesta judetului nostru fiindu-i alocate 5 locuri, cate unul pe fiecare nivel de studiu.
Alti 132 de elevi sunt inscrisi la Olimpiada Judeteana de Cultura si spiritualitate romaneasca, ce are loc, tot astazi, 12 martie, la Scoala Gimnaziala “Dr. Alexandru Safran”. “Este o olimpiada care combina Limba si literatura romana cu Religia. La Nationala acestei olimpiade vor merge doar doi elevi, cate unul de la nivelul de studiu, gimnaziu si, respectiv, liceu”, ne-a precizat si prof. Doina Marinov, inspector scolar de romana.

O a patra Olimpiada Judeteana, de Limba germana, are loc la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”. Aici s-au inscris 24 de elevi si s-au prezentat doar 21 dintre ei. Aceasta olimpiada presupune sustinerea a trei probe – de intelegere a textului audiat (HV), de intelegere a textului citit (LV) si de redactare text (SP). Ca o noutate, eseurile redactate vor fi evaluate atat de o comisie locala, cat si de evaluatori neutri din alte judete, asta dupa ce lucrarile candidatilor vor fi scanate si transmise Ministerului Educatiei, care, la randul lui, le distribuie spre evaluare in diferite centre din tara. La Nationala de Limba germana, din BAcau vor participa elevii cei mai buni pe nivele de limba A1, A2, B1 si B2.
Saptamana viitoare sunt programale olimpiadele judetene la Matematica si Geografie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ