In plina vara, Caravana Filmului Românesc, ce a poposit pentru o saptamâna in municipiul Onesti, a aprins sufletul iubitorilor cinematografului in aer liber.

Seara de seara sute de onesteni s-au putut bucura de vizionarea unor productii cinematografice ce au facut istorie (cum au fost filmele „Noi, cei din linia intâi” – ce a avut ca regizor pe Sergiu Nicolaescu , „Secretul lui Bachus”, pelicula in care rolurile sunt interpretate de peste 10 titani ai cinematografiei românesti – Dem Radulescu, Octavian Cotescu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Stefan Mihailescu Braila, Emil Hossu si altii), dar si a unor filme mai noi.

Intre acestea amintim filmele „Concertul”, realizat de regizorul Radu Mihaileanu (care s-a bucurat de un deosebit succes din partea cinefililor onesteni), „Kyra Kyralina” (regia Dan Pita) si „Carmen”, ce are ca regizor pe Doru Nitescu. La proiectia filmului „Carmen” (ce este un triller românesc, care prezinta lupta unei mame pentru sanatatea copilului sau) a fost prezenta interpreta rolului principal, nimeni alta decât actrita Rodica Lazar, ce s-a nascut in municipiul Onesti!

PUBLICITATE

Pe parcursul „Caravanei Filmului Românesc”, o manifestare culturala onesteana ce a ajuns la cea de-a IV a editie, spectatorii au fost impresionati foarte mult de calitatea filmelor prezentate. De exemplu, la vizionarea filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, cu Radu Gabrea, regizor, si cu Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Mircea Diaconu si Ion Caramitru in rolurile principale, peste 400 de onesteni au fost prezenti in Parcul Municipal, lânga „Roata”, bucurându-se de frumusetea unui film artistic reusit, ce a fost apreciat in tara si in strainatate.

Placerea de a urmari filmele românesti in aer liber a fost impartasita de catre onesteni prin participarea multor grupuri de prieteni si cunoscuti, fiind prezenti si tineri aflati in vacanta ori veniti din strainatate pentru petrecerea concediului de odihna pe plaiurile natale. „Este o actiune culturala care ne aduce in suflet bucuria reintâlnirii cu filmul românesc si cu interpretii sai”, ne-a declarat Elena Viziteu, prezenta cu o prietena la „Caravana Filmului Românesc” din Parcul Municipal.

Un lucru pitoresc al ineditei manifestari estivale a fost acela ca multi onesteni si-au adus si… animalele de companie la aceste vizionari, astfel ca tabloul a fost complet prin participarea lor alaturi de sutele de spectatori de toate vârstele! Cât priveste „Roata” din Parcul Municipal, in umbra careia a avut loc aceasta manifestare, multi spectatori si-au exprimat dorinta sa o vada din nou in functiune, ea fiind oprita de inainte de anul 1989!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ