Tinerii care fac voluntariat in cadrul Asociatiei “Oblio” au participat, timp de o saptamâna, in Sermugnano – Italia, la un proiect despre democratie si cetatenie activa, alaturi alti 25 tineri din Ungaria, Italia, Grecia si Turcia.

“Dupa finalizarea proiectului gazduit de Asociatia Oblio – «Respect pentru natura – respect pentru viata» – in care s-au implicat tineri belgieni alaturi de tinerii nostri, a venit rândul bacauanilor sa demonstreze ca sunt fii ai Europei”, arata Simona Rusu, presedinta asociatiei. “Am dezbatut impreuna teme despre democratie, cetatenie europeana, drepturile, oportunitatile si responsabilitatile pe care le are un tânar european la inceputul carierei” a marturisit Diana Lupescu, liderul grupului.

Titlul proiectului finantat de CE prin Programul “Tineret in Actiune” este “We are Europe”. Unii tineri nu erau prea siguri de cunostintele lor de engleza, dar au reusit sa treaca mai usor peste asta când au descoperit ca si ceilalti voluntari aveau aceasta problema.

“A fost si meritul gazdelor italiene de a-i fi facut pe toti sa se simta in largul lor, sa lucreze impreuna, sa coopereze, sa-si dezvolte creativitatea, creând astfel un punct de plecare pentru organizatiile care lucreaza cu tinerii” a spus Simona Rusu, adaugând ca voluntarii bacauani au avut sansa de a cunoaste alte tari si culturi, de a-si face cunoscuta tara si experienta de voluntar la “Oblio”, de a-si forma personalitatea “ca viitori cetateni responsabili ai Europei Unite”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ