La nivelul intregii tari, a demarat o campanie de vaccinare antirabica a vulpilor. Actiunea se face prin distribuirea aeriana si distribuirea manuala a momelilor vaccinale antirabice. „Precizam ca actiunea se desfasoara in perioada 17 – 30 septembrie, cu ajutorul a 10 avioane arondate celor 8 judete din Moldova, care efectueaza zilnic zboruri pentru a distribui momelile vaccinale antirabice destinate imunizarii vulpilor din zona arondata.

Administrarea aeriana a vaccinului presupune distribuirea a 25 de momeli vaccinale/km, din avion, respectându-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire si rutele de zbor stabilite de catre specialisti”, a declarat Carleta Bodea, directorul DSVSA Bacau.

Distribuirea manuala la nivelul DSVSA Bacau demarat, prin instruirea personalului, in data de 30 septembrie 2015, urmând ca administrarea manuala a momelilor vaccinale sa fie facuta de reprezentantii fondurilor de vânatoare, împreuna cu medicii veterinari oficiali din cadrul Directiei Sanitare Veterinare Bacau, prin amplasarea de momeli vaccinale la vizuina.

PUBLICITATE

Aceasta actiune a inceput in judetul Bacau in data de 1 octombrie 2015.

De asemenea, se va efectua si o campanie de avertizare a populatiei prin distribuirea si afisarea de materiale informative (afise de informare si de avertizare), pentru preîntâmpinarea unor eventuale evenimente nedorite. La minim 45 de zile dupa finalizarea acestei campanii se va evalua eficienta vaccinarii, prin efectuarea de examene de laborator din probele prelevate de la animalele recoltate în urma vânatorii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ