Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o răcire accentuată a vremii, în special după 14-15 ianuarie, interval de la care sunt estimate și precipitații în toate regiunile, la început sub formă de ploaie, ulterior predominând ninsorile, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru intervalul 11 – 24 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menține caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 — 10 grade, în timp ce media minimelor la scara întregii regiuni, pozitivă, va fi între 1 grad și 3 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel încât, în intervalul 17 — 19 ianuarie, maximele diurne nu vor mai depăși—6 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între—13 și—12 grade.

După această dată și până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor crește spre valori apropiate de cele climatologic normale, de zero grade, ziua, și aproximativ—8 grade noaptea, în medie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai mare în intervalul 15 — 17 ianuarie, apoi va ninge pe arii mai restrânse.

La munte, în prima săptămână, vremea se va răci accentuat. Astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii diurne de 6 — 7 grade și nocturne de aproximativ zero grade, iar pe 18 și 19 ianuarie se vor înregistra—12 grade pe timpul zilei și—18 grade noaptea. Regimul termic va marca o creștere treptată, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între—6 și—4 grade și a celor minime se va situa în jurul a—12 grade.

În prima zi se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare și mai abundent, în intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ