– Mihai Bodnariuc a primit un rinichi de la un tânar din judetul Bacau, care a suferit un accident auto

La sfârsitul anului trecut, o poveste cutremuratoare: un tânar de 19 ani a ajuns la spital cu multiple traumatisme in urma unui accident rutier. In ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, starea pacientului s-a inrautatit, tânarul intrând in moarte clinica. Familia sa a fost receptiva si a fost de acord sa i se preleveze organele.

Astfel, in noaptea din Ajunul Craciunului, medicii au prelevat de la baiatul aflat in moarte clinica ficatul si cei doi rinichi, organele ajungând in centrele de transplant de la Iasi si Bucuresti, acolo unde, pentru trei bolnavi Craciunul a produs un adevarat miracol.

PUBLICITATE

A renascut de Craciun

Unul dintre cei trei renascuti de Craciunul trecut este Mihai Bodnariuc din Suceava. Mihai are 43 de ani, este casatorit, are o fiica de 16 ani, in trecut a lucrat la Serviciul de Ambulanta Suceava iar in prezent este director controlor de calitate la Auto Skoda in Cehia.

In anul 2010 s-a imbolnavit de insuficienta renala cronica si de atunci a facut dializa pâna in decembrie anul trecut. „Totul s-a intâmplat in seara de Craciun, la ora 21.30. Atunci am fost sunat de la Iasi, de la spitalul «Dr. C. I. Parhon» din Iasi”, isi aminteste Mihai Bodnariuc. El ne-a mai spus ca pentru acel rinichi au fost chemate la Iasi trei persoane.

Mihai Bondariuc, o doamna din Târgu-Frumos si o alta doamna din Botosani. In urma testelor de compabilitate, suceveanul a primit 4 puncte din 5, cel mai bun scor, intrând in sala de operatie. Totul a decurs bine, Mihai Bodnariuc se simte ok si merge lunar la control, de fiecare data analizele fiind excelente.

„Voi face in continuare aceste controale lunare atât timp cât va spune dl. profesor doctor de la Iasi. Inca ma aflu sub o medicatie de acomodare. Apoi, daca totul va merge bine in continuare, voi merge la control la doua luni, dupa ceva vreme voi merge la patru luni si apoi la jumatate de an”, ne-a mai spus suceveanul care acum se bucura de o viata noua.

Vrea sa intâlneasca familia donatorului

Mihai Bodnariuc are insa o dilema pentru ca ar vrea sa cunoasca familia tânarului de la care a primit rinichiul, dar si pe ceilalti doi beneficiari de organe provenite de la baiatul stins in urma accidentului de circulatie petrecut la finalul anului trecut.

„Eu cred ca si dânsii ar vrea sa ne vada, sa se intâlneasca cu o parte din copilul lor. Pur si simplu vreau sa-i cunosc pe oamenii astia si vreau sa merg la mormântul acelui tânar. Nu stiu nimic despre ei. Atât stiu, ca a scris la dvs. pe site la comentariile articolului aparut atunci, ca pe baiat l-ar fi chemat Razvan. Din cautarile mele am inteles ca ar fi din Helegiu, dar nu sunt sigur. Asta e dorinta mea. Sunt credincios si vreau sa-i fac niste slujbe…”, a marturisit Mihai Bodnariuc.

Pe scurt, aceasta este povestea, pâna in momentul de fata, a unui om care a primit in dar o viata noua. In acelasi timp, ramâne deschisa o alta poarta spre o alta poveste, aceea a momentului intâlnirii lui Mihai Bodnariuc cu familia tânarului a carui rinichia i-a salvat viata. O poveste pe care o asteptam cu sufletul la gura si pe care suntem nerabdatori sa o impartasim cu cititorii nostri, pentru ca inca odata ni s-a demonstrat ca, viata merge inainte!

„A fost o bucurie de neimaginat. Atunci, pe loc nu stiam de unde provine rinichiul. A doua zi, dimineata, am aflat ca organul provenea de la un tânar de 19 ani, care a decedat in urma unui accident de circulatie, in zona Bacaului”
Mihai Bodnariuc

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ