Asociatia „Iubim Natura” incearca din nou sa convinga Primaria si Consiliul Local de necesitatea crearii unor piste pentru biciclisti. Chiar daca pana acum s-au lovit de refuzul autoritatilor locale, membrii ONG-ului au demarat o campanie de strangere de semnaturi de la bacauani, astfel incat sa le arate alesilor ca si bicicleta este un mijloc de transport eficient intr-un oras si asa sufocat de autoturisme.
Si este doar inceputul, au promis membrii asociatiei in cadrul unei intalniri organizate ieri la sala mica a Prefecturii. „Pana in acest moment am strans peste 1.500 de semnaturi in principal de la elevi. Acestea au mai mult o valoare morala. Este primul val, nu ne oprim aici. Vom depune la Primarie copii ale semnaturilor, chiar daca pana acum nu am primit raspuns la nici o cerere, nici macar in termenul legal de 30 de zile”, a subliniat Florin Suciu, presedintele „Iubim Natura”. Pe langa sustinerea altor ONG-uri de profil, asociatia a gasit un partener de incredere in consilierul local PSD, Irina Florea, care inca de acum doi ani a venit cu un proiect viabil in acest sens. „Impreuna cu Dorian Pocovnicu am facut inca din 2008 un proiect, pe care l-am intitulat Velo Bacau, prin care propuneam crearea de piste pentru biciclisti. Am facut chiar si un traseu care pornea de la parcul Gheraiesti pana la Insula de Agrement, am fost pe teren, am masurat si fotografiat. Raspunsul executivului a fost ca referatul va fi inclus in studiul de trafic care nu a sosit pana in acest moment”, a explicat consilierul local, care se bazeaza pe sprijinul PSD in implementarea acestui proiect.
Pana cand Primaria va acorda atentie cerintelor asociatiei, membrii acesteia sunt decisi sa ia la pas municipiul in cautarea de trasee care sa permita accesul biciclistilor. In plus, acestia solicita realizarea de rastele si alte facilitati adecvate de parcare in siguranta a bicicletelor si extinderea zonelor pietonale. In plus, ei ar dori si infiintarea unei unitati-bicicleta care sa identifice strazile unde se pot amenaja piste ciclabile si care sa propuna masuri pentru cresterea gradului de folosire a bicicletei.

Andreea Lupascu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ