Prima intâlnire a specilistilor cu tinerii din Lipova

O suta patru zeci de adolescenti care provin din familii sarace se vor bucura de o tabara de vara organizata in statiunea Durau de Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc, proiect apartinând Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau si finantat de Granturile SEE (Spatiul Economic European).

Tabara “Tineri pentru tineri” se va desfasura in perioada 31 august-10 septembrie si va avea drept scop prezentarea pietii muncii si a modalitatilor de cautare a unui loc de munca.

In total, vor beneficia de aceasta initiativa 140 de tineri intre 16 si 18 ani, voluntari si 14 insotitori.

„Beneficiarii vor fi selectati din comunele in care am prezentat anterior proiectul, am incheiat conventii de colaborare si am desfasurat activitati, dar si din cadrul DGASPC Bacau”, declara Mihai Buganu, coordonator proiect.

Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc a mai organizat o tabara in februarie, la care au participat 200 de tineri, 130 din comunele judetului si 50 dintre cei ocrotiti de stat.

“In tabara din Durau se vor organiza ateliere tematice si grupuri de suport in cadrul carora tinerii vor fi valorizati, se vor depasi barierele culturale prin interconectarea acestora indiferent de etnia din care fac parte si vor invata sa lucreze in echipa, sa coopereze pentru indeplinirea misiunilor avute, menite sa le sporeasca cunoasterea de sine, dar si cunoasterea intregului grup”, arata Mihai Buganu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ