Directorul CS Stiinta, Florin Grapa vorbeste despre viitorul gruparii bacauane

Perioada super-aglomerata pentru Florin Grapa. Directorul CS Stiinta se imparte intre Final Four-ul Cupei României, configurarea lotului cu care va ataca viitorul sezon competitional si situatia celorlalte echipe ale clubului din subordine. Hai sa pastram boii la car si sa nu vorbim de Napoleon, desi, in aceste vremuri tulburi pentru sportul bacauan, nu ar trebui sa ne mire daca am vedea conducatori de club cu tricorn pe cap gesticulând si vorbind de unii singuri prin piata publica.

-Domnule profesor, cu ce lot va aborda echipa de volei fete sezonul 2015-2016?

PUBLICITATE

-Sincer, nu stiu, iar timpul trece si trece in defavoarea echipei noastre. Am jucatoare la final de contract, am alte jucatoare pe care as dori sa le aduc, dar nu pot face nicio miscare. Nu ma pot angaja in nicio tratativa, nici macar la nivel de promisiune pâna nu stiu exact pe ce finantare ma voi baza pe Legea 350. Asta, bineinteles, daca va exista finantare….

-Ce vreti sa spuneti?

-Spun ceea ce vad. Si vad ca municipalitatea intârzie nepermis de mult toate procedurile legate de concursul de proiecte de finantare nerambursabila. Am intrat in aprilie si lucrurile nu s-au miscat deloc. Nu mai inteleg nimic! Poate ca are cineva vreun interes sa distruga tot ce a facut bun primarul Romeo Stavarache legat de finantarea pe 350. Nu stiu ce se intâmpla, dar este clar ca in ritmul acesta nu vom mai putea vorbi de performanta in sportul bacauan. Se distruge tot, asa cum este pe cale de a fi distrusa echipa de handbal masculin Stiinta MD, care a fost construita in ani de zile.

-Apropo de Stiinta MD. Cum vedeti viitorul sau?

-Un lucru e sigur: echipa nu va disparea, indiferent de situatie. In cazul in care nu va fi preluata de un sponsor sau nu va mai beneficia de finantare pe 350, echipa de handbal masculin isi va continua activitatea sub tutela CS Stiinta. Noi vom acoperi, ca si pâna acum, toate cheltuielile organizatorice la nivel de participare in competitii, incepând cu baremuri de arbitraj, deplasare, cazare etc. Echipa va juca si de la vara incolo in Liga Nationala. Ca nu vor mai fi conditiile de pâna acum, care erau asigurate in baza unei finantari pe 350, asta e altceva. Ca sa fie clar: Clubul Sportiv Stiinta, care este finantat de Ministerul Educatiei, va continua cu toate echipele- volei feminin, volei masculin, handbal masculin, handbal feminin- insa nu stim si in ce formula. Iar aici revenim la sprijinul Consiliului Local, unul foarte important. Daca dispare acest sprijin, adio performanta!

-Imi vine greu, totusi, sa cred ca echipa de volei feminin, ca sa ne referim la cea mai galonata grupare bacauana, nu va beneficia, in continuare, de sustinere din partea autoritatilor locale.

– Pai, depinde foarte mult si când vine acest sprijin. Eu nu ma bucur ca, asa cum s-ar zice, daca ar fi sa mor, mor ultimul. Doresc ca toate gruparile bacauane care fac cu adevarat performanta sa fie sprijinite, nu doar echipa de volei feminin. In egala masura, insa, este vital ca sustinerea financiara sa fie acordata la timp, or, vad ca timpul trece si nu se misca nimic. De aceea sunt foarte sceptic si foarte mâhnit. Ma tem ca suntem la capat de drum.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ