Bacăul are patru voluntari și două proiecte în finala Galei Naționale a Voluntarilor, care se va desfășura pe 19 decembrie în București.

Cei care vor să-i susțină îi pot vota intrând pe site-ul Galei (http://galavoluntarilor.ro). Iată finaliștii: Tudor Drăghici, Sara Șolot, Ana Maria Grigore, Denisa Văraru, echipa de coordonatori ai voluntarilor FSC și proiectul „Școala de Vară”.

În 2017, echipa coordonatorilor Centrului de voluntariat FSC a recrutat și intervievat peste 360 de elevi și studenți, implicând și plasând peste 280 de voluntari în activități sociale, medicale, culturale și educaționale.

„Voluntarii au energie, entuziasm, idei creative, dar dacă nu există un om potrivit care să canalizeze toate aceste virtuți în direcția dorită, atunci ar putea fi o mare risipă de efort și rezultate minime.

În consecință, cei 25 de lideri și coordonatori reușesc să influențeze, să motiveze, să organizeze cei 350 de voluntari din echipele lor, astfel încât beneficiarii direcți ai acestor proiecte, peste 500, să aibă parte de cele mai bune servicii și de voluntarii cei mai dedicați”, declară Gabriel Măgurianu, manager voluntari.

El este convins că acești tineri, care au voință, au dorință și sunt capabili să-i influențeze în bine pe cei din jurul lor, reprezintă liderii de mâine, „care vor face diferența în comunitățile noastre”.

Ultima zi în care finaliștii băcăuani pot fi votați este 7 decembrie.