Cu ocazia Zilei Bibliotecii “Ion Ghelu Destelnica” din comuna Stelnica, judetul Ialomita, miercuri, 7 mai 2014, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, primarului comunei Costel Brates, a directorului Bibliotecii judetene “Stefan Banulescu”- Mihaela Racoviceanu, a altor primari din comunele invecinate si a numerosi localnici, sub genericul “Omagiu dramaturgului Ion Ghelu Destelnica”, s-au desfasurat mai multe activitati culturale, printre care lansari de carti, expozitii de pictura, caricatura, grafica. Manifestarile au fost coordonate de bibliotecara Ionelia Serban.

De un real interes s-a bucurat si lansarea cartii Pacaliada-Teatru in versuri, autor Ion Ghelu Destelnica – scriitor nascut in Stelnica, la 7 mai 1922, editie ingrijita de Radu Bogdan Ghelu.

“A fost dorinta tatalui meu, testamentul lui de a-i publica piesele de teatru, care i-au fost interzise inca din anii ’70. Sunt piese in versuri, care pot fi puse in scena de copii, liceeni si de artisti profesionisti. Este o mare bucurie pentru noi ca am reusit sa indeplinim dorinta celui care toata viata a iubit teatrul si pregatit numerosi tineri pentru a deveni actori, artisti ai scenei.

Au vorbit despre profesorul, dramaturgul, poetul si omul de teatru Ion Ghelu Destelnica, cât si despre volumul Pacaliada scriitori ialomiteni, profesori, localnici. Mai multe volume au fost donate bibliotecii, cât si unor elevi si oficialitati locale”, ne-a informat telefonic Radu Bogdan Ghelu, prezent la Stelnica.