De vineri si pâna duminica, Bacaul va gazdui unul din cele patru turnee semifinale ale Campionatului National

Primavara trecuta, echipa de minivolei a CSS Bacau se laurea campioana nationala a României dupa un turneu final câstigat pe teren propriu. La zece luni distanta, campioanele, trecute la categoria Sperante, se pregatesc sa-si ia din nou zborul catre turneul final. Pentru aceasta, formatia antrenata de prof. Dumitru Matanie va trebui sa termine pe unul din primele doua locuri turneul semifinal ce se va desfasura la finalul acestei saptamâni. De vineri dimineata, pâna duminica la prânz. Si nu oriunde, ci in sala de sport a Colegiului National “Vasile Alecsandri”.

“Faptul ca evoluam acasa este un avantaj important pe care trebuie sa-l fructificam”, a precizat antrenorul Matanie. Terenul propriu nu este unicul atu al bacauancelor. CSS Bacau a ajuns la turneul semifinal dupa un adevarat mars triumfal. Si nu e deloc o vorba goala! Cum altfel sa etichetezi un parcurs alcatuit din 12 meciuri, toate câstigate cu 3-0? “Faptul ca n-am pierdut niciun set ne bucura, dar, in mod clar, le pune in garda si pe viitoarele noastre adversare”, a declarat Dumitru Matanie, facând referire la celelalte cinci echipe care vor lua startul turneului semifinal de la Bacau: Dinamo Bucuresti, CSS Botosani, CSS Iasi, CSS Buzau si “Mircea Eliade” Bucuresti.

“Din cele patru turnee semifinale, cel de la Bacau este, fara doar si poate, cel mai puternic. Vor fi trei echipe care au terminat pe locul 1, Dinamo, CSS Botosani si noi, dar si doua outsidere cu mari pretentii: Buzaul si «Mircea Eliade»”, a spus antrenorul CSS Bacau, care vede in Dinamo, “Mircea Eliade” si CSS Buzau principalele contracandidate la calificare: “In mod cert, va fi o lupta in patru pentru primele doua locuri ce duc in Final 8. Asta nu inseamn ca neglijam celelalte adversare”.

Sedinta tehnica a turneului semifinal de Sperante de la Bacau va avea loc mâine, atunci când se va stabili si ordinea jocurilor. Vineri si sâmbata se vor disputa câte sase partide (trei dimineata, de la ora 9.00 si trei dupa-amiaza, cu incepere, cel târziu, de la 16.00), pentru ca duminica dimineata sa se desfasoare ultimele trei jocuri.

CSS Bacau va aborda turneul semifinal cu lotul care a obtinut 12 victorii consecutive fara set pierdut la faza zonala: Iulia Matanie, Nicola Juncu, Alexandra Adragai, Neidi Enache, Madalina Airoaie, Denisa Sava, Bianca Dodan, Ioana Bunea, Maria Bahrim, Bianca Popa, Carina Nastasa si Bianca Ailincai. De data aceasta, miza creste. In joc este un loc in Final 8. Pe care campioanele României nu au voie sa-l rateze.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ