Programul competitional al editiei 2016-2017 a Diviziei A1 la volei feminin si masculin, care va gasi Bacaul cu doua reprezentante (fetele si baietii de la Stiinta) a fost batut in cuie. Se incepe pe data de 8 octombrie, iar sistemul desfasurare al campionatului a fost modificat. Astfel, s-a renuntat la play-off si play-out, urmând ca dupa sezonul regulat sa se dispute doua mini-campioanate, tur-retur: unul intre ocupantele locurilor 1-6, care va decide campioana si participantele in cupele europene si unul intre echipele clasate pe locurile 7-12, in urma caruia se vor cunoaste cele doua formatii retrogradate.

In felul acesta, fiecare echipa, atât din campionatul feminin, cât si din cel masculin, va sustine in editia 2016-2017 câte 32 de partide: 16 acasa si 16 in deplasare. Schimbarea de sistem nu constituie singura noutate. In sedinta de marti a Federatiei Române de Volei s-a stabilit, de asemenea, ca numarul de stranieri/ straniere sa fie nelimitat. Debutul campionatului Diviziei A1 le va gasi pe fetele de la Stiinta legând doua deplasari (la Iasi, contra Penicilinei si Bucuresti, pentru jocul cu Dinamo), in timp ce studentii bacauani vor incepe sezonul pe terenul vice-campioanei ACSVM Zalau si il vor continua acasa, cu un meci contra celeilalte nou promovate, Steaua. Cele doua formatii bacauane isi cunosc, deci adversarele, dar nu si…viitorul.

“Deocamdata, nu stiu cu ce lot vom aborda sezonul urmator. Totul depinde de banii pe care ii vom primi pe Legea 350. Singurul lucru cert este ca nu vom mai conta pe Zarkova. In rest, insa, totul se afla sub semnul intrebarii. Si jucatoarele care vor veni, si cele care vor pleca. E adevarat, am demarat o serie de discutii cu unele voleibaliste, inclusiv straniere, dar pâna nu stiu pe ce bani voi conta, nu ma pot angaja in nicio promisiune”, a declarat antrenorul echipei feminine a Stiintei, Florin Grapa. Intr-o situatie similara se afla si formatia masculina a Stiintei, nou promovata in Divizia A1.

“Speram sa beneficiem de sprijinul autoritatilor, astfel incât sa putem alcatui o echipa competitiva, care sa ne permita mentinerea in primul esalon. Ar fi pacat ca efortul pe care l-am facut pentru a promova sa se dovedeasca zadarnic”, a subliniat antrenorul baietilor de la Stiinta, Cornel Paduraru.

Programul fetelor de la Stiinta in campionat

Etapa 1: Penicilina Iasi- Stiinta. Etapa 2: Dinamo- Stiinta. Etapa 3: Stiinta- Medicina Târgu-Mures. Etapa 4: CSU Galati- Stiinta. Etapa 5: Stiinta- CSM Târgoviste. Etapa 6: CSM Bucuresti- Stiinta. Etapa 7: Stiinta- Unic Piatra Neamt. Etapa 8: Alba Blaj- Stiinta. Etapa 9: Stiinta- CSM Lugoj. Etapa 10: SCM U Craiova- Stiinta. Etapa 11: Stiinta- CSM Pitesti.

Programul baietilor de la Stiinta in campionat

Etapa 1: CSVM Zalau- Stiinta. Etapa 2: Stiinta- Steaua. Etapa 3: Tricolorul Ploiesti- Stiinta. Etapa 4: Stiinta-Arcada Galati. Etapa 5: Unirea Dej- Stiinta. Etapa 6: Stiinta- U Cluj. Etapa 7: CSM Bucuresti- Stiinta. Etapa 8: Stiinta- ASVC Caransebes. Etapa 9: VCM LPS PIatra Neamt- Stiinta. Etapa 10: SCM U Craiova- Stiinta. Etapa 11: Stiinta- Stiinta Explorari Baia Mare.

Alte articole