Echipa feminina si cea masculina a Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau participa la Jocurile Europene Universitare

Voleiul incepe pe 18

Miercuri a inceput in Croatia, la Zagreb si Rijeka, cea de-a treia editie a Jocurilor Europene Universitare. Editia din acest an cuprinde nu mai putin de 21 de discipline sportive din care nu lipsesc fotbalul, handbalul, inotul sau tenisul. Bacaul este reprezentat de cele doua echipe de volei ale Universitatii “Vasile Alecsandri”: cea feminina si cea masculina. Ambele sunt campioanele universitare la zi ale României, titluri cucerite in luna mai, pe teren propriu. Si ambele echipe se vor imbarca astazi, in acelasi autocar, cu destinatia Zagreb, gazda competitiei de volei, care va debuta luni, 18 iulie si se va incheia pe data de 24.

PUBLICITATE

Scapa de rusoaice

Multipla campioana nationala, echipa de volei feminin a Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau are ca obiectiv ocuparea unui loc pe podium. Cu atât mai mult cu cât, evoluând aproape in aceeasi componenta, gruparea bacauana a cucerit in urma cu un an titlul de vice- campioana continentala cu ocazia Europenelor Universitare desfasurate in Italia, la Camerino. Vestea buna pentru studentele bacauane este faptul ca Rusia (a carei reprezentanta, Universitatea Tambov, le-a invins pe Baciu si compania in finala de anul trecut, din Italia) nu va fi prezenta pe lista participantelor de la Zagreb.

De care medalie?

“Având in vedere ca in 2015, la Campionatul European Universitar de Volei am jucat finala, sper ca si anul acesta sa ne intoarcem cu o medalie. Sa vedem de care”, a declarat antrenorul campioanelor universitare ale României, Florin Grapa, care nu va insoti, insa, echipa in Croatia. Studentele bacauane vor fi conduse de pe banca de “secundul” Stiintei, Aurel Cazacu, lotul feminin deplasat la Zagreb de Universitatea “Vasile Alecsandri” fiind urmatorul: Sabina Moisa, Ioana Baciu, Andreea Fiterau, Cristina Cazacu, Iulia Matache, Lorena Ciocian , Mihaela Albu, Andra Ciucu, Valentina Patrascanu si Melinda Sipos.

Obiectiv general

Daca fetele au o tinta certa, in schimb baietii si-au fixat un obiectiv general: “Mergem sa jucam cu demnitate”. Cuvintele apartin antrenorului Cornel Paduraru si isi gasesc acoperire in lipsa de informatii referitoare la adversare in mod special si la nivelul competitiei in general: “S-ar putea sa ne confruntam cu adversare care au in componenta simpli studenti, dar este posibil sa evoluam si contra unor echipe ce includ jucatori de volei de un foarte bun nivel. Noi speram sa facem o figura frumoasa si sa ajungem cât mai sus, dar, repet, ramâne de vazut si care e nivelul competitiei”.

Fara Ciprian Matei

Echipa masculina a Universitatii “Vasile Alecsandri” se confrunta si cu absenta lui Ciprian Matei, omul care a contribuit in mod decisiv la cucerirea titlului national universitar de catre bacauani. Jucatorul legitimat la CSVM Zalau nu va putea efectua deplasarea in Croatia, fiind convocat la lotul national. Locul sau pentru turneul continental va fi luat de baimareanul Gabriel Cherbeleata. Alaturi de Cherbeleata, in lotul condus de Cornel Paduraru si Eusebiu Turcanu se afla: Dan Florea, Stefan Cazacu, Victor Târcavu, Eduard Ocunschi, Andrei Saracutu, Ionut Gontariu, Cosmin Matei, Andrei Ursache si Horia Alexoae.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ