Stiinta isi construieste o echipa care sa-i permita revenirea in primul esalon

Gospodarul isi face vara sanie si iarna caruta. Gospodarii de la Stiinta Bacau isi construiesc in aceasta vara o sanie puternica si rapida care sa-i duca pâna când isi vor vedea toti sacii in caruta. Iar pe saci scrie mare si citet: promovarea in Divizia A1 de volei masculin. Asadar, dupa ani de pribegie in campionatul cadet, voleibalistii bacauani ataca, in mod hotarât, revenirea in primul esalon. “Daca anul trecut incercam marea cu degetul, acum avem un obiectiv precis: vrem sa promovam in A1. Pentru asta, incercam sa ne facem o echipa cât mai buna. Avem si un sprijin financiar din partea Primariei, care speram sa devina mult mai consistent in momentul in care ne vom atinge obiectivul”, a declarat antrenorul Stiintei, Cornel Paduraru.

Draghici si Vitelaru

PUBLICITATE

Primele doua mutari facute de Stiinta sunt cu adevarat notabile. Gruparea bacauana si-a asigurat serviciile lui Mario Draghici si Ciprian Vitelaru. Ajuns la 37 de ani, Draghici are in spate o vasta cariera internationala, atât la nivel de club, cât si in ceea ce priveste echipa reprezentativa a României. Cu o inaltime de 2.04 m, Draghici evolueaza ca tragator secund, dar si ca universal, iar in ultima perioada a jucat la Steaua. Totodata, el si-a exersat mâna cu succes si la volei pe plaja. In vârsta de 28 de ani pe care ii va implini pe data de 19 decembrie, Vitelaru (1,95m) s-a remarcat prin talentul, dar si firea sa capricioasa. In ultimul sezon, Vitelaru a evoluat sub culorile celor de la Phoenix Simleul Silvaniei, având un randament remarcabil.

Cauta un centru

Pe lânga aducerea lui Draghici si Vitelaru, divizionara A2 bacauana cauta si un centru care sa dea greutate echipei. “Avem câteva nume in vizor, insa, pentru moment, suntem doar la stadiul de tatonare. Sigur, insa, vom face tot posibilul pentru a acoperi si acest post”, a precizat antrenorul Paduraru. In rest, Stiinta va miza pe majoritatea oamenilor care au dus greul si in sezonul 2014-2015. Incepând cu ridicatorul Achimescu, continuând cu Andrei Saracutu si incheiind cu jolly-ul Roberto Lazar, care este dispus sa-si continue activitatea competitionala cel putin inca un an. Acestora li se vor adauga si doi juniori de perspectiva inregimentati de la Dej. Este vorba despre un coordonator de joc si despre un centru.

Sosiri, dar si plecari

Nu doar sosiri in tabara Stiintei. Rubrica plecarilor a fost completata, la rândul sau, in aceasta vara. Bogdan Nemes a abandonat voleiul, in favoarea carierei profesionale pe care si-o va desfasura in Anglia, in timp ce Gal s-a intors acasa, la Oradea, intentionând si el sa puna punct activitatii competitionale. Si Dan Bitere s-a lasat de volei, in timp ce Codrin Cernov se va muta in Capitala, unde a devenit student si unde ar putea continua sa joace sub culorile celeilalte Stiinta a Seriei de Est: cea bucuresteana. “Cernov este un jucator care a crescut mult si de care nu ne putem desparti chiar asa usor. Stiinta Bucuresti il doreste in rândurile sale, insa, sincer, as prefera sa-l stiu pe Cernov in continuare jucatorul nostru”, a marturisit Cornel Paduraru.

Serie de 6?
Studentii bacauani isi vor relua pregatirile pe data de 17 august, in conditiile in care campionatul ligii secunde va porni la drum pe 24 octombrie. Deocamdata, nu s-a decis componenta Seriei de Est, din care va face parte si echipa lui Lazar, Draghici si Saracuti si nici formatul sub care se va desfasura campionatul. Cel mai probabil, Seria de Est va numara urmatoarele sase echipe (Rapid, Steaua, Stiinta Bucuresti, Dacia Buzau, CSU Suceava si Stiinta Bacau), carora li s-ar putea adauga Constanta. E posibil ca formatul sa fie asemanator cu cel de anul trecut, accederea in Divizia A1 urmând sa se decida la turneul de promovare care ar reuni primele doua clasate din cele doua serii. “Indiferent de sistem, noi ne vom pregati cât mai bine pentru a face, in sfârsit, pasul, catre primul esalon. Voleiul masculin are o continuitate de peste 65 de ani in Bacau si vrem sa onoram aceasta traditie”, a concluzionat antrenorul Stiintei, Cornel Paduraru.

250.000 lei pe Legea 350

Voleibalistilor Stiintei Bacau li s-au alocat 250.000 lei din partea Primariei in baza Legii 350/ 2005, finantarea echipei realizându-se prin intermediul Asociatiei Sportive Total Volei. Echipa de volei masculin primeste aceeasi suma ca si celebra Arena 2011, care s-a prezentat in concurs cu proiectul “Promovarea sportului ca factor de coeziune sociala”. In fine, o alta echipa de liga secunda, nou infiinta echipa de handbal masculin CSSM Bacau a primit din partea Primariei in baza Legii 350 o suma de sase ori mai mare decât voleibalistii lui Paduraru.

Expl. Foto 1: Avându-l pe Roberto Lazar drept vârf de lance, Stiinta Bacau ataca promovarea in prima liga. Foto: Razvan Bibire.
Expl. Foto 2: Venirea lui Mario Draghici aduce un plus de experienta si de valoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ